Nagyszabású gálát rendezett a SZKES Dance

facebook megosztás

Megtartotta tavaszi gáláját a SZKES Dance. Az esemény iránti érdeklődésre jellemző, hogy az ifjú táncosok kétszer is megtöltötték pénteken a HSMK-t.

A huszonhat éve alapított egyesületnél immáron tradíciónak számít, hogy két versenyévad között a legjobb produkcióit bemutatja a publikumnak. A műsorban legfiatalabb színpadra lépők alig háromévesek voltak, de minden korosztály előadott néhány gyakorlatot. A repertoárban helyet kaptak azok a produkciók, amelyek két hét múlva versenyen debütálnak, de azokat is láthatta a publikum, amelyek az előző évben sikert hoztak a csapatnak. A műsorból az „Erdőtűz” című koreográfia sem maradhatott ki, amely az International Dance Open Awardsra is kijutott.

SZKES Dance

- Voltunk decemberben egy nemzetközi versenyen, ott az egyik koreográfiánkat a zsűri úgy értékelte, hogy továbbjutottunk egy szerbiai nemzetközi versenyre. Ez egy meghívásos verseny, ami majd áprilisban lesz. Az edzéseken készülünk arra is – mondta el Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES Dance Tánccsoport vezetője. 

A csaknem kétórás programban összesen 180 táncos vett részt 21 koreográfiával. A fellépők többsége már évek óta tagja a látványtánc-egyesületnek, többek családi vagy baráti hatásra jelentkeztek a SZKES-hez.

- Háromévesen kezdtem a táncolást, azaz idén 10 éve. A nővérem jóvoltából kezdtem el táncolni leginkább, de nagyon megtetszett kiskoromban. Babakorom óta jártam edzésekre és ott anya ölében már szoktam a környezetet – tudtuk meg Navinszky Mirától, a SZKES Dance Tánccsoport táncosától. 

SZKES Dance

Számos versenyző volt, aki több produkcióval is a közönség elé lépett. Fizl Amina az egyesület egyik legsikeresebb versenyzőjeként csapatban és egyéniben is színpadra állhatott. A fiatal táncos elmondta, némileg megterhelőnek érezte, hogy egy napon két alkalommal is be kell mutatnia a koreográfiákat, de az évek alatt már hozzászokott ehhez a terheléshez. 

- Teljesen elégedett voltam, azt gondolom, hogy rengeteget készültünk erre és megérte, mert eléggé jól szerepeltünk. A szólóprodukciómra keveset tudtam gyakorolni, de valahogy összehoztam - fogalmazott Fizl Amina, a SZKES Dance Táncsoport táncosa. 

A gála zárásaként a SZKES táncosai egy közös produkciót mutattak be a közönségnek.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.