„Minél kevesebb gyereket érjen baleset” – A biztonságos közlekedésről tartottak előadást a diákoknak

facebook megosztás

A balesetek megelőzéséről és a biztonságos közlekedésről tartottak előadást szerdán a Hevesi Sándor Általános Iskolában. Az esemény a Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség szervezésében valósult meg, amelynek részeként Lovkó Balázs rendőr százados a gyerekeket is érintő közlekedésbiztonsági szempontokról beszélt a diákoknak.

A Közlekedéstudományi Intézet pályázata által valósulhatott meg a program, amelynek során a 7. és 8. évfolyamok tanulói egy gyalogosoknak, kerékpárosoknak és kismotorosoknak szóló előadáson vehettek részt. Lovkó Balázs, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadója elmondta, ugyan a legegyszerűbb közlekedési formákról van szó, mégis fontos, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban elsajátítsák a szabályokat.

hevesi

– Az ember beleviszi a saját tapasztalatát, a saját tudását, amit lát nap, mint nap, illetőleg amit megtanult és így próbáljuk ezt érdekessé, „szórakoztatóvá” tenni, de nem az a cél, hanem az a cél, hogy ezek a gyerekek megtanulják a rájuk vonatkozó szabályokat és figyeljenek azokra a környezeti tényezőkre, amelyek adott esetben veszélyesek is lehetnek – tudtuk meg Lovkó Balázstól, a Nagykanizsa Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadójától. 

A pályázaton nyert támogatást a polgárőrség a diákok oktatása mellett arra fordította, hogy a biztonságos közlekedéshez szükséges felszereléseket is biztosítson a gyerekek számára.

– Szerintem, ami a mostani előadás keretében is látható volt, interaktívak, részt vesznek a programban, kérdeznek, úgyhogy hasznos és be tudjuk vonni őket ebbe az oktatásba – fogalmazott Magyar Zsolt, a Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség nagykanizsai járási koordinátora.

hevesi

A Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség az óvodás korosztálytól kezdve egészen a nagyobb gyerekig, minden korosztály számára szervez közlekedésbiztonsági előadásokat. Donáczy Dezső elmondta, a korábbi oktatások eredményességét a baleseti statisztikák is alátámasztják.

– Akikkel foglalkoztunk az évek során, gyermekekkel, tanulókkal, azokat nem érte baleset. Azt el tudjuk mondani ellenben, hogy volt rá példa, hogy akik nem vettek részt ezekben a képzésekben, azok között voltak a megyében, akik közlekedési balesetnek a részesei voltak – mondta el Donáczy Dezső, a Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség közlekedési referense.

Donáczy Dezső hozzátette, a rendőrséggel való együttműködésük növeli az általuk szervezett oktatások eredményességét, hiszen a program célja az, hogy minél kevesebb gyereket érjen baleset.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.