Jön a huszonkettedik Répafőző Fesztivál

facebook megosztás

Április 6-án rendezik meg a Miklósfai Répafőző Fesztivált. A cél idén is – mint mindig – a répás ételek népszerűsítése és versenyeztetése. A felhívást már közzétették a szervezők, több kategóriában várják a hagyományőrző vagy éppen újító szakácsok remekműveit a 22. alkalommal meghirdetett gasztronómiai programra.

A több mint két évtizedes hagyománnyal bíró gasztrokulturális rendezvény csak a Covid-időszakban maradt el, azonkívül minden esztendőben megrendezik a jellegzetes, miklósfai étek népszerűsítését célzó programot. Idén is három kategória várja a versenyzőket: hagyományos egytál répaétel savanyított répából, a répából készült különlegességek, a harmadik kategória pedig a répás rétes és répás édességek.

- Idén két újdonsággal is készültünk a vendégeknek és a versenyzőknek is. Aki nyers répából készített étellel szeretne versenyezni, annak tudunk biztosítani fagyasztott répát, erre jelentkezést várunk. A másik pedig, hogy gondoltunk a gluténérzékenyekre is, így idén gluténmentes répát is fogunk kínálni - mondta el Lajkó Mihály, a Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke. 

répa

A fesztivál természetesen idén sem csupán a gasztronómiáról szól, a vendégeket szórakoztatni kell, így a kultúra nem maradhat ki a programok közül – mondta el Pintér-Tuboly Kinga, a Mindenki Házának vezetője.

- A kapunyitás a tavalyi évhez hasonlóan 15 órakor lesz, ezt követi a megnyitó, idén Nagy István agrárminiszter úr fogja megnyitni. Ezt követően helyi és környékbeli kulturális csapatok fellépését láthatja majd a közönség. Közben eredményhirdetés lesz, a három kategória első három helyezettje veheti át a jól megérdemelt jutalmát, a napot utcabál zárja. A rendezvény idén is belépős lesz, aminek az értéke lefogyasztható lesz a rendezvény folyamán – tudtuk meg Pintér-Tuboly Kingától, a Mindenki Háza vezetőjétől. 

A versenyre benevezett ételmintákat a fesztivál napján, április 6-án 11 és 14 óra között lehet leadni a Mindenki Házában. A résztvevők és az érdeklődők minden fontos információt megtalálhatnak a fesztivál, illetve a ház internetes felületein.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.