Generációk kedvence szórakoztatta a HSMK gyerekközönségét

facebook megosztás

A legendás mesehős, Misi Mókus kalandjait tekinthette meg a közönség a HSMK-ban. Az előadást a zalaegerszegi Griff Bábszínház mutatta be hétfőn és kedden két-két alkalommal a kanizsai gyerekeknek.

A Tersánszky Józsi Jenő mesekönyve által színpadra állított darab főhőse Misi kitaszítottnak számít a mókusok között, mivel társai nehezen fogadják el fekete farka és eltérő gondolkodása miatt. A cselekmény szerint a címszereplő világgá akar menni, hogy megtalálja a mindent termő fát és közben egyre jobban megismeri őt és a körülötte lévő világot. Kassay Márton bábművész szerint egy örök érvényű történetről van szó, amely a felnövéséről és egymás elfogadásáról is szól, így nem véletlenül vált generációk kedvencévé. 

Misi, a barátjával Bumbával a majommal kezébe veszi a dolgokat és maguk járnak utána, hogy hogyan keressenek erre a problémára megoldást. Szerintem ez nagyon fontos, hogy önállóan gondolkodó emberekké váljunk. Úgyhogy ez ma is és mindenkor egy fontos dolog – mondta el Kassay Márton, a Griff Bábszínház bábművésze.

A zalaegerszegi Griff Bábszínház hétfőn és kedden is két-két alkalommal mutatta be a klasszikust a kisiskolásoknak, akik valamennyiszer megtöltötték a HSMK nézőterét. A Misit megszólaltató művész szerint az előadásokra érkezett reakciókból maguk az előadók is tanulhatnak.

A kanizsai gyerekek valami fantasztikusak, de önmagában a gyerekek is. Olyan dolgokra reagálnak, olyan dolgokra világítanak rá, amiket mi nem gondolunk feltétlenül át a próbafolyamat alatt. Nagyon szeretem ahogy reagálnak – tette hozzá Kassay Márton.

Nagy Orsolya adaptációja nem követi száz százalékosan az eredeti mesét és a belőle készült filmet, de a lényegesebb cselekménypontokat láthatja a közönség.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.