Egerszegen már döntöttek – ismét Balaicz Zoltán lesz a Fidesz polgármesterjelöltje

facebook megosztás

Újrázna Zalaegerszegen Balaicz Zoltán, a Fidesz hétfőn jelentette be, hogy a megyeszékhely 2014 óta regnáló vezetőjét indítja a júniusi önkormányzati választáson. Kanizsán egyelőre sem a kormányoldal, sem az ÉVE-frakció nem hozta nyilvánosságra a polgármesterjelöltjét.

Azt a programismertető legfontosabb szegmensei között emelte ki Balaicz Zoltán, hogy a kampány nem a személyeskedésről, hanem a munkáról fog szólni. A sajtótájékoztatóra már el is készült egy 307 oldalas tervezet, ami a 2029-ig tartó célkitűzéseket szedte össze.

– Olyan részletes, valóban reális célokat tartalmaz, egy olyan szakmai programot, amelyet szeretném, ha minél többen megismernének. S amelynek mentén szeretnénk dolgozni az előttünk álló ciklusban. Ennek jegyében egy nagyon korrekt, tisztességes, ugyanakkor vidám kampányt szeretnénk folytatni, ahol nem az ellenféllel törődünk, hanem saját magunkkal. S azzal, hogy azokat a szakmai elképzeléseket megismertessük a zalaegerszegi polgárokkal, amelyek mentén úgy gondoljuk, hogy tovább tudjuk folytatni Zalaegerszeg fejlesztését – fogalmazott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

zeg tv

Az utóbbi években "bezzegvárosként" van emlegetve a számos fejlesztés miatt Zalaegerszeg, és ez is indokolta Vigh László, észak-Zala országgyűlési képviselője szerint, hogy a kormánypártok ismét Balaicz Zoltánt indítsák polgármesterjelöltnek. Január elején például Zalaegerszegen tárgyalt először Navracsics Tibor az új Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium vezetőjeként.

- „Bezzegtelepülésként” jellemzik Zalaegerszeget, szeretnénk ezeket a folyamatokat tovább folytatni. A 7 és fél százalékos munkanélküli rátát le tudtuk vinni 2 és fél százalékra. Mintegy 5000 új munkahelyet teremtettünk, nagyon sok tervünk van még a járműipari Szilícium-völgyében (a tesztpálya – a szerk.). Ha bizalmat kapunk, ezt a munkát szeretnénk folytatni – mondta el Vigh László országgyűlési képviselő. 

Kanizsán még egyik oldal sem ismertette a jelöltjeit. Legutóbb a 2019. október 13-án tartott választás esetében a Fidesz augusztus 19-én, tehát nagyjából két hónappal a voksolás előtt fedte fel a hivatalos névsort. Az ÉVE több mint egy hónappal korábban, július 8-án jött elő a végső listával. A mostani szavazásig még 96 nap van hátra.

M-B.GY.

(Kép: Zeg TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.