A legnagyobb magyar slágerek csendültek fel a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

Az LGT Emlékzenekar koncertjével folytatódott a Retro Kávéházi Esték programsorozat a Medgyaszay Házban. A formáció tolmácsolásában a közönség több, a magyar könnyűzene történetében kiemelkedő szerepet játszó dalt hallhatott.

A tagok nem sokkal az LGT 1992-es búcsúkoncertje után döntöttek úgy, hogy elkezdik játszani a legendás zenekar szerzeményeit. Süle Zsolt énekes gyermekkorától kezdve rajongott Presser Gáborék zenéjéért, így nem volt nehéz számára azonosulnia a dalokkal, mert szerinte többsége a hétköznapi embereknek íródott. Az emlékzenekarnak többször is adódott lehetősége az egykori „Loksi” zenészeivel együtt színpadra állni.

lgt

- Egyedül Presser Gáborral nem volt szerencsénk együtt dolgozni. Somló Tamással csaknem 30 éve találtunk egymásra, vagyis akkor fújt össze bennünket a szél. Rengeteg koncerten játszottunk vele együtt, illetve Karácsony Jánossal is. Úgyhogy ez egy nagyon nagy élmény volt, azt hiszem sosem felejtem el, hogy Veszprémben játszottuk az elsőt Somló Tamással és amikor az Álomarcú lányt énekeltük, akkor az egy olyan katarzisélmény volt, ami a mai napig libabőrös érzés – tudtuk meg Süle Zsolttól, az LGT Emlékzenekar énekesétől. 

A zenekar igyekezett úgy összeállítani a repertoárját, hogy a legnagyobb slágerek mellett a számukra kedvelt dalok is helyet kapjanak fellépéseiken. Süle Zsolt kiemelte, a formáció három évtizedes történetében alig történt tagcsere, mivel a résztvevők egy baráti örömzenélésként tekintenek a koncertekre. Az énekes elmondta, az idei évre is céljuk, hogy minél több helyen fel tudjanak lépni és így gondozzák az LGT örökségét.

lgt

- Ami kiemeli, hogy ez már generációk zenéje. Tehát amikor lenézek a színpadról és látom azt, hogy nemcsak a korosztályom vagy az idősebbek, hanem egészen fiatalok, tizenévesek éneklik ezeket a dalokat, szövegeket akkor az jó értelemben megdöbbent. Ez egy fantasztikus dolog és tényleg azt gondolom, hogy ez egy kötelesség, hogy ezt tovább vigyük és megmutassuk - fogalmazott Süle Zsolt. 

A nagykanizsai koncertre megtelt a Medgyaszay Ház. Az LGT Emlékzenekar kanizsai fellépésével bővebben foglalkozunk a Kanizsa Kult következő adásában.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.