A hagyományőrzés jegyében - Dalostalálkozót tartottak a VOKE-ban

facebook megosztás

Tizenhetedik alkalommal tartottak dalostalálkozót a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A csütörtöki eseményt az intézmény a Mamik Hagyományőrző Dalkörrel közösen szervezte és mintegy 15 környékbeli csoport vett rajta részt.

Hosszú évekre nyúlik vissza a művelődési ház és a Mamik Hagyományőrző Dalkör jó kapcsolata, így mindig öröm számukra egy-egy ilyen esemény. Kámánné Szép Terézia elmondta, a dalostalálkozó mottója névadójuktól származik, ami még különlegesebbé teszi a programot.

– Névadónk, Kodály Zoltán, a háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző azt vallotta, „Legyen a zene mindenkié!”. Ennek a napnak ez az egyik mottója. Közösségépítés, és szeretnénk megmutatni a magyar kultúra színességét, hogy milyen sokrétű, és milyen tehetséges emberek mutatkozhatnak meg egy ilyen kulturális programon – mondta el Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója. 

dal

Egy dalostalálkozó nemcsak az éneklésről szól Gál Ferencné szerint, hanem arról is, hogy évtizedes barátságokat ápoljanak és fűzzenek szorosabbá, hiszen a résztvevők minden alkalommal ugyanazok a csoportok.

– Nincsenek újak, ezek a régiek, tehát mi összetartunk. Nagyon jó kis csapat, nagyon jó baráti kapcsolatot ápolunk velük. Megyünk mi is hozzájuk minden évben – fogalmazott Gál Ferencné, a Mamik Hagyományőrző Dalkör vezetője. 

15 helyi és környékbeli csoport érkezett a találkozóra, akik többnyire zalai témájú népdalokkal gondoskodtak a jó hangulatról.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.