Mozgással – Tudással az Aktív Időskorért címmel szerveztek programokat a HSMK-ban

facebook megosztás

Mozgással – Tudással az Aktív Időskorért címmel rendeztek szépkorúaknak szóló programokat szerda délután. A Belvárosi Nyugdíjas Klub és a Hevesi Sándor Művelődési Központ közös rendezvényén tánctanulásra, egészségről szóló előadásra és gyalogos túrára invitálták a nyugdíjasokat.

Az esemény az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság pályázata által valósult meg, így az országban összesen tíz megyében szervezik meg a programokat. A rendezvény Balogh László polgármester beszédével kezdődött, majd Katona Valéria, az „Életet az éveknek” Országos Szövetsége Zalai Szervezetének képviselője köszöntötte a szépkorúakat.

– A megyében több helyszínen valósítjuk meg ezt a programot. Zalaegerszegen egy nagyon sikeres rendezvényt sikerült lebonyolítani február 5-én. Keszthelyen is volt egy ilyen programunk már, és most a nagykanizsai lesz a következő, a holnapi napon pedig Lentiben lesz egy hasonló rendezvény – mondta Katona Valéria.

hsmk

Az első program a közös mozgás volt, ahol Hajas Éva örömtáncoktatóval francia dallamokra mozoghattak együtt a szépkorúak. Paulin Mária, a Belvárosi Nyugdíjas Klub vezetője elmondta, a nap zárásaként egy négy kilométeres túrát is megtettek a résztvevők.

– A helyi nyugdíjas klubok körében lett meghirdetve, illetve azok közül, akik velünk gyalogolnak, már egy csomó emberrel itt találkoztam ma. Remélem, hogy elégedettek lesznek, hiszen egy olyan komplex ismeretátadás és tudást ad a mai délután, amit a mi életkorunkban igazán jól hasznosíthatunk. Ami szerepe még van, hogy közösségben vannak – fogalmazott a Belvárosi Nyugdíjas Klub vezetője. 

Paulin Mária hozzátette, a szervezőket is meglepte a nagy érdeklődés, ugyanis mintegy 120-an jelentkeztek előzetesen a szerdai eseményre.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.