Mérséklődő árak a húspiacon

facebook megosztás

Csökkent a hústermékek ára az elmúlt hetekben. A stábunk által felkeresett üzlet tulajdonosa elmondta, a tavalyi infláció elindulása óta egyharmaddal kevesebb a vevője, és őket egyelőre a mostani, olcsóbb árak sem hozták vissza.

Az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint a pulyka-, a sertés- és a marhahús ára is mérséklődött februárra. A szakemberek ezt a tendenciát leginkább a takarmányköltségek csökkenésével magyarázzák. Horváth Tamás szerint a vevőkör pozitívan fogadta az árcsökkentéseket, de egyelőre még nem tudni, hogy tartósak lesznek-e az olcsóbb árak. Az árurendelésnél viszont érzi, hogy kevesebbet kell fizetnie.

- Forintálisan kb 200 forinttal csökkent, de termékenként változó. Nem egységes ez, tehát nem minden részét tudtuk, csak egy-két részére vonatkozik ez többnyire, de a 100-200 forint az minimum a csirkénél - mondta el Horváth Tamás, a Csülök Húsbolt tulajdonosa. 

hús

Az üzletvezető elmondta, a januári és februári hónapokban mindig is kevesebb hús fogyott, de az elmúlt évek egészét nézve is a forgalom folyamatosan csökkent. Ezért is jön pozitívan számára a mostani árcsökkentés.

- Olyan egyharmados visszaesés van biztosan, tehát drasztikusan visszaesett. Most vagy a multik miatt, de ezt nem tudjuk biztosan, kicsik vagyunk mi ehhez. Nem tudjuk felmérni, hogy az emberek visszavettek a húsfogyasztásban vagy a multik elszippantották a vevőket. Én erre gyanakszom - tudtuk meg a tulajdonostól. 

Horváth Tamás hozzátette, a böjti időszakban, amely ma, hamvazószerdával kezdődött, főként az idősebb korosztály vásárol kevesebb húst.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.