Kanizsára jön a hidrogéngépgyártás? – Gazdaságfejlesztő konzultációt tartott a NAKKIK

facebook megosztás

Beruházásösztönző konzultációt tartott a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Befektetési Ügynökség, valamint a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. részvételével ma délelőtt a Honvéd Kaszinóban. A Nagykanizsa és térsége gazdasági fejlődését megcélzó eseményen olyan tervek is szóba kerültek, mint a hidrogéngépgyártás.

Ahogy azt a korábban itt vendégeskedő Navracsics Tibor miniszter is elmondta, Nagykanizsa nem volt nyertese az elmúlt 10 év fejlesztéspolitikájának, éppen ezért szeretnénk beemelni ebbe a centrumba, hogy felhívjuk a városra a hazai, illetve a külföldi befektetők figyelmét – hangsúlyozta Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Vannak meghatározott iparágak, amelyeket szeretnének megcélozni, így a siker érdekében a mai eseményre három vendégelőadót is vártak a témában.

- Joó István, a befektetésösztönzőnek a vezérigazgatója, ő nyilvánvalóan azt mondja el, hogy mit tud tenni az ő cége annak érdekében, hogy Nagykanizsa fejlődjön. Itt lesz a régió kormánybiztosasszonya, aki szintén azt erősíti, hogy hogyan lehet és kell fejlődni. Illetve nyilvánvaló, hogy a NIPÜF-nek, az ipari parkokért felelős cégnek a vezérigazgatója pedig azt fogja elmondani, hogy hogyan lehetne ezt az induló ipari parkot megtölteni, illetve mi már szeretnénk, ha gondolkodnánk a következőben, hiszen ennek az átfutási ideje 4-5 év – mondta el Polay József. 

nakkik

Az eseményen részt vett Balogh László polgármester is, aki beszédében a város kiemelten jó adottságait és kiaknázatlan lehetőségeit hangsúlyozta. A megjelent befektetőkhöz is szólt, mondván ő Kanizsát választaná.

- Két vasúti szárnyvonal kereszteződésében, négy lehetséges ipari park vonzásában, öt főváros közelében vagyunk. Sármellék a mi repülőterünk is lehet, illetve a tenger is közel van, Fiume, Koper, Trieszt. Azt mondják a bölcsek, legalább 20 befektetői megkeresésből lesz egy tényleges megvalósulás – fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. 

Polay József hozzátette, az elmúlt időszak gazdaságfejlesztéshez kapcsolódó előadásai hozzák a várt eredményeket, így mindenképpen folytatják a munkát. A következő hasonló eseményeket a nyáron tartják, méghozzá a körforgásos gazdaság témájában. A mostani konzultációról bővebben is hallhatnak mai, Napi Kanizsa című műsorunkban.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.