Idén összesen 20 baráti társaság focizott a nemes célért

facebook megosztás

Idén is segítettek a focisták, tizedszer rendezték meg a Jótékonysági Kupát. A Tungsram-csarnokban szombaton reggeltől estig zajlottak a mérkőzések.

A jótékonysági kupa megszervezésével minden esztendőben egy rászoruló családot támogatnak. A csapatok nevezési díjából befolyt összeget teljes egészében az adott esztendőben kiválasztott család kapja, tartós élelmiszer, ruhanemű, valamint vásárlási utalvány formájában. Idén 364 ezer forint gyűlt össze.

- Tavaly 16 csapat volt, az idén már 20. De annyi csapatnak kellett nemet mondanunk, hogy jövőre valószínűleg megpróbálkozunk egy kétnapos tornával – mondta el Stimecz Fridolin, a X. Jótékonysági Kupa szervezője. 

foci

A kupán több olyan csapat is szerepelt, amely régi ismerősként köszöntötte egymást. Ilyen volt a Fenegyerekek és a könyvtár gárdája is, hiszen az amatőr ligában már nem első alkalommal mérkőztek meg. A Fenegyerekek együttesében pályára lépett szerkesztőségünk tagja, Kálovics Tibor is.

- Alapjában véve ez egy baráti társaság, akik Nyugat-Magyarországon, illetve a régióban járják végig a stadionokat, hétről hétre. De elmegyünk válogatott meccsekre, akár külföldre is, kézilabdameccsekre is járunk. Az együtt töltött időt nagyon-nagyon sokra tartjuk. Focizni nem tudunk, de nagyon szeretünk együtt játszani, együtt lógni – tudtuk meg Kálovics Tibortól. 

foci

A Fenegyerekek együtteséből sérülés vagy betegség miatt idén több kulcsember is hiányzott, így ezúttal alulmaradtak a könyvtárosokkal szemben.

- Minden jótékonysági dolgot nagyon szeretünk és úgy gondolom, egy könyvtárnak alapértéke az, hogy részt vegyen ilyen dolgokban. És nem azt gondolnánk, hogy a könyvtárosok futballoznak és szeretik a futballt. Mi szeretjük és úgy gondoltuk, egy nemes cél érdekében akár három meccset is kibírunk egy nap. Úgyhogy teljesítettük, amiért jöttünk – fogalmazott Benke Dániel, a Nagykar FC-ből. 

Az amatőr ligát végül megnyerték a könyvtárosok, a profiknál a Heineken gárdája végzett az élen.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.