Hagyományos farsangi bálra várták a paliniakat a hétvégén

facebook megosztás

Idén is megrendezte hagyományos farsangi sportbálját a Palini Sport és Kulturális Egyesület. A szombati programra főként a városrész lakói érkeztek az Inkey-iskola tornatermébe. A rendezvény bevételét a későbbi eseményeik finanszírozására fordítják.

A palini sportbál csaknem két évtizedes hagyományra tekint vissza. Az elején is nagy lendület volt, nagyon sokan részt vettek a rendezvényeinken – idézte a kezdeteket Kuti László. A Palini Sport és Kulturális Egyesület elnöke azt is elmondta, régen jóval többen vettek részt az eseményeiken, de a helyiek továbbra is nagy számmal érkeznek a bálokra.

– Már nagyon sok rendezvény van. Régen nem volt az, hogy egy hétvégén 10-15 bálba kell menni, most lényegében sajnos ez van. Megoszlik a közönség, de itt nálunk Palinban azért megvan az a törzsmag, akik mindig szívesen jönnek ide, és megmondom őszintén nagyon jó beszélgetések zajlanak, és alig várják már, hogy a következő is legyen – fogalmazott Kuti László.

palini bál

Az egyesület minden rendezvényét más-más céllal szervezi. Ahogy korábban, úgy most is a közösségépítés és a jó hangulat volt a legfontosabb, a bevételből pedig a későbbi családi napot és a szüreti felvonulást szeretnék finanszírozni.

– A palini városrésznek a lakói szinte már állandó törzsvendégek a bálainkon meg a rendezvényeinken, és így egy picit talán nemcsak a munkával töltik a mai estét, hanem egy kis szórakozással is. A rendezvényeinken azért sok segítőre is van szükség, akár csak a mai rendezvényt is nagyon sokan segítették, nem anyagi vonzásban, hanem effektíve egy ilyen tornatermet így feldíszíteni, berendezni meg megszervezni, nem olyan kis munka azért ez sem – tette hozzá Kuti László, a Palini Sport és Kulturális Egyesület elnöke.

Az este során a Mura Band szórakoztatta a bálozókat, de értékes tombolák is gazdára találtak, majd éjszakába nyúlóan szórakoztak a paliniak.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.