Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő a Kinizsi utcában - frissítve!

facebook megosztás

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt vonultak ki a tűzoltók kedden délután a Kinizsi utcába. A berendezés életet mentett, hiszen időben jelezte a problémát, így a lakók el tudták hagyni az ingatlant.

tűzoltóság

A délutáni órákban riasztották a nagykanizsai tűzoltókat a Kinizsi utcában található házhoz. A szén-monoxid-érzékelő berendezés által jelzett problémát egy gázüzemű meleg-víztermelő okozta a fürdőszobában. A helyszínre kiérkező egység azonnal munkához látott, az épületben akkor már nem tartózkodott senki.  A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a fűtési szezonban történik a legtöbb ilyen riasztás, ám a gázkészülékek bármikor meghibásodhatnak, ha a nyílászárók nem megfelelően vannak beépítve, ezért javasolják a berendezés megvásárlását.  

- A tűzoltók a kárhelyre kiérkeztek és a saját készülékükkel mértek szén-monoxid koncentrációt. Újraindították a gázkészüléket, amely folyamatosan emelkedő koncentrációt mutatott, majd kiakadt. Egyértelművé vált, hogy a gázkészülék nem megfelelő műszaki állapotban van. Ezért értesítették a gázszolgáltatót - tájékoztatta stábunkat Bangó Szilárd Lóránt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.