Balogh László és Bizzer András hazugsággal vádolta a Médiaházat – Tar Mihály reagál

facebook megosztás

A lejárató kampány ellenére is folytatjuk a munkát – hangsúlyozta Tar Mihály a Médiaházat ért támadások kapcsán. A legutóbbi, soron kívüli közgyűlésen Balogh László és Bizzer András vonták kétségbe a városi média hitelességét, az alpolgármester egyenesen hazugnak nevezte a Kanizsa Újságot. Az ügyvezető hangsúlyozta, ahogy eddig, ezután is várjuk mindkét oldal politikusait szerkesztőségünkbe, amennyiben véleményt szeretnének nyilvánítani a város ügyeivel kapcsolatban.

Az újság kiadásának technikai paramétereiről döntött hétfőn a városvezetés, ami körül kisebb vita alakult ki a városatyák között.

- Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestereként, megválasztott polgármestereként, én az első fél évben, a ciklus elején, ha kérdezett a Kanizsa Médiaház, Kanizsa Újság, akkor igyekeztem választ adni. Mígnem az történt, konkrétan jegyzeteltem, ha úgy tetszik, volt három olyan eset, amikor megvágtak, átvágtak, becsaptak, nem az jelent meg, ami elhangzott, és akkor utána én azt mondtam, nagyon tudatosan, hogy tisztelettel köszönöm a mindenféle megkeresést, de akkor én a jövőben a Kanizsa Újságbeli és a Kanizsa TV-beli megszólalásoktól eltekintek – fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. 

Nem volt meglepő a polgármester hozzáfűzése, hiszen számos alkalommal elhangzott már tőle ez az érvelés. Mi továbbra is szeretnénk megfelelően tájékoztatni a nagykanizsaiakat, így szerkesztőink rendszeresen keresik Balogh Lászlót, ő azonban évek óta nem reagál az e-mailekre. Miután a Médiaház bezárására is tett már javaslatot a város első embere, nem lepődtünk meg Bizzer András azon ötletén sem, hogy nyomtatásban ne jelenjen meg a Kanizsa Újság. Az alpolgármester – tőle nem megszokott, emelkedett hangnemben – egyenesen hazugnak, valamint politikai szócsőnek nevezte a városi médiumot.

- Mindenféle hazugságokat terjesztenek ebben az újságban, legutóbb például rólam, alpolgármesterként, mindenféle hazugságot írtak az előző munkahelyem kapcsán, és meg se kérdeztek arról, hogy ez így van, nem így van. Az ÉVE-frakciónak a pontatlan, hazug, korábbi facebookos posztját mindenféle kontroll nélkül átvették és nincs megkérdezve a másik oldal, a hazugságok lejönnek a Kanizsa Újságban, nyilvánvaló ez a cél most a kampányidőszakban – mondta Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere. 

Tar Mihály

Tar Mihály úgy fogalmazott, ügyvezetősége alatt megszokottá vált, hogy a helyi Fidesz minden erejével próbálja ellehetetleníteni a Médiaházat, ha kell, akkor hazugsággal. Az egyik legsúlyosabb említett vád, hogy nem engedünk teret a kormánypárti politikusoknak a megnyilvánulásra. Az ügyvezető úgy véli, a kisebbségi frakció ezzel a magatartással saját magát is hátráltatja.

- Át kellene nekik is gondolni azt, hogy nekik ez meddig jó és mire, leginkább, hogy nem használják az önkormányzat médiafelületeit semmire sem. Mi részünkről a meghívás az folyamatos, annak ellenére, hogy nem tesszük fel minden egyes témához, most már minden egyes alkalommal a kérdéseinket, de ha bármire szeretne reagálni, akár a polgármester, akár a meg nem választott, annál inkább kinevezett alpolgármester vagy a frakció, az itt Nagykanizsán ellenzékben levő kormánypárt oldali politikus, nyugodtan keressen meg bennünket, teret fogunk neki adni - mondta el Tar Mihály. 

Az ügyvezető hangsúlyozta, 2024-ben is folytatjuk tovább a munkát, mind az Újság, mind a TV felületén. A Kibeszélő című közéleti műsorába pedig folyamatosan fennáll a meghívás a város minden politikusa felé.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.