Megismerkedhettek a középiskolások a kanizsai kampusszal

facebook megosztás

Csaknem 70 diák részvételével rendezték meg a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ nyílt napját. A kampusz leendő hallgatóit számos előadással várták az intézmény tanárai.

A nagykanizsai oktatási intézményben hagyomány, hogy január végén nyílt nappal várják az érdeklődőket. A PEN munkatársainak célja, hogy a középiskolások ilyenkor megismerkedjenek az egyetemi élettel, valamint a képzési lehetőségekkel. A felvételi rendszer átalakulásával szintén foglalkoztak a tájékoztatáson. A helyi kampusznál a tanulmányi versenyeken elért eredményeket is igyekeznek beszámítani a diákok végleges pontszámába.

- Az alapcélunk az volt, hogy valamilyen teljesítményhez kössük a pluszpontokat. Plusz pontot adunk arra, ha valaki jó emelt szintű érettségit ír, egy nyelvvizsgáért, plusz pontot tudunk adni arra is, hogyha mondjuk részt vesz versenyeken. Például, ha részt vesz az informatikai versenyünkön, az informatika szakunkra, gazdasági verseny esetén a gazdasági szakokra. Ilyen jellegű pontokra számíthatnak a diákok - fogalmazott Holczinger Tibor, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgató-helyettese. 

pen

A leendő hallgatókat több eladás is várta, amelyek célja nem elsődlegesen a szakok bemutatása volt. A tudományos prezentációk lényege, hogy olyan témákról halljanak a fiatalok, amelyek előtérbe kerülnek későbbi tanulmányaik során. A résztvevők így hallhattak a körforgásos gazdálkodásról, a közösségi média szerepéről, valamint a szállodák menedzseléséről is. A diákok szerint jó lehetőségeket kínál a PEN a környéken tanulók számára.

- Meg szeretném jelölni Egerszegen a gazdálkodás és menedzsment szakot, itt pedig a kereskedelem és marketing szakot. Azért is, mert a közelben van és kevés ember van erre és kicsit családiasabb itt a hangulat, mint más egyetemeken - mondta el Balogh Fanni, a Lenti Általános Iskola és gimnázium tanulója. 

A felvételi időszak hivatalosan február 15-én zárul. Az eseményen nemcsak a nagykanizsai, hanem a zalaegerszegi egyetem is bemutatkozott egy, a megyeszékhely kampuszán megalkotott robottal.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.