Kisebb balesetekkel, tűzesetekkel zajlott az évváltás

facebook megosztás

Nyugodtan zajlott az évváltás a zalai tűzoltóknál. Kósi Zsolt, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője úgy tájékoztatta Híradónkat, a lánglovagoknak összesen nyolc esethez kellett kivonulniuk 2023 utolsó és 2024 első napjaiban.

A nagykanizsai tűzoltókat csak kisebb balesetekhez, mérsékelt tűzesetekhez, illetve ajtók kinyitásához hívták a napokban. December 31-én egy kisebb tűzhöz kellett kivonulnia a szerveknek az Erdész utcában, amikor egy családi ház szigetelésén égett a homlokzat, kiérkezésük pillanatában azonban már nem tapasztaltak lánggal égést. Szintén az év utolsó napján a Múzeum térre riasztották a tűzoltókat, ott egy fa kérge kapott lángra, ismeretlen okból, azonban komolyabb tűzeset itt sem történt. Kósi Zsolt stábunknak elmondta, az elmúlt évekhez hasonló volt ez a nyugodt évzárás és évkezdet.

túzoltóság

- A tavalyi esztendőben illetve az azelőtti év utolsó napján is több beavatkozás volt, nagyobb tüzekkel. Hála Istennek az emberek megfogadták a tanácsainkat is, a pirotechnikai eszközeikkel jól bántak. Mindössze a zalaegerszegi tűzoltóknak volt két helyszín, ahová vonulniuk kellett, de ott sem volt már tűz, mire kiérkeztek. Nagykanizsán pedig most már évek óta elmondható, hogy nem volt olyan tűzeset, amely pirotechnikai eszközhöz köthető. Abból a szempontból, hogy ott beavatkozásra szükség lett volna - fogalmazott Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.