Órákból és kameraeszközökből készült alkotásokból nyílt kiállítás

facebook megosztás

Rettentő szimmetria címmel nyílt rendhagyó kiállítás az egyik nagykanizsai kávéházban. Szücsy Péter alkotásai mindennapi használati tárgyakból, például órákból és kameraeszközökből készültek el.

Az alkotó évtizedekig a számítógépes játékiparban dolgozott grafikusként és művészeti vezetőként, néhány évvel ezelőtt viszont azt érezte, hogy a virtuális tér helyett a valóságban is szeretne alkotni. Első műveit a közösségi médiában publikálta, célként azonban a saját kiállítások létrehozását fogalmazta meg. Úgy érzi, még nagyon a pályafutása elején tart, de több nemzetközi seregszemlén is elismerték már a munkáit.

- Nagyon fontos kiállítás volt a London Art Biennale, ahová bejutottam és ott az egyik díj az volt, hogy további kiállítást lehetett vele nyerni. Igaz, hogy csoportos kiállítás volt és nem önálló kiállítás volt egyébként, de erre nagyon büszke vagyok. 400 pályamű volt ott és 20 embert válogattak be egy további kiállításra. Ez Londonban volt a Hary Galériában – fogalmazott Szücsy Péter, képzőművész.

A tárlatot Lehota M. János nyitotta meg, aki szerint, Szücsy Péter alkotásaiban egy alternatív idősík jelenik meg, ahol a technikai igény a jövő megalkotására inspirálja az embereket. A mai steampunk műfajjal ellentétben azonban ezekben a művekben nem fedezhető fel a hatásvadászat. A kiállított alkotások között találhatunk legyet és skorpiót is, de a legtöbb a pókmotívumot jeleníti meg, mivel az alkotó szerint ez egyszerre számít gyönyörűnek és rémisztőnek.

- Az iszony a legmélyebb az öröm, a boldogság és a „happy” alatt helyezkedik el. Ezáltal valahol ezek az alkotások nemcsak a múltba mennek vissza és egy párhuzamos jövőt képzelnek el onnan, hanem egy picit belénk is másznak. A mi félelmeinket, gondolatainkat, rétegeinket is a felszínre hozzák és ettől szerintem beindul az emberi képzelet, az emberi fantázia, ami kimozdít minket ebből a világból – mondta Lehota M. János, esztéta.

A Rettentő szimmetria kiállítás november 30-ig tekinthető meg a Cukker Művekben.  

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.