Jövőre megépülhet a parkoló a Kossuth téren

facebook megosztás

Nyolcvanhat férőhelyes parkolót alakítanának ki a Kossuth tér füves területén. A javaslat Berta Krisztiánhoz köthető, az önkormányzati képviselő ezt még májusban vitte a közgyűlés elé. A projekt a szomszédos körfogalomnál kialakított leállókkal együtt célozza meg azt, hogy enyhítse a kórház parkolási problémáit.

Májusban meglepődött Berta Krisztián is a közgyűlésen, hogy a kormánypárti városatyák szerint az nem oldja meg a parkolási nehézségeket, ha legalább elindítják az új helyszínek keresését. A tervek elkészültek az eltelt fél év alatt, bár az ÉVE önkormányzati képviselője szerint a kórház belső parkolási rendjére is ráférne az átalakítás.

– Leginkább az enyhítené a problémákat, ha a kórházban található parkolóhelyeket használni tudnák az odaérkezők, s az ott dolgozók. Most azért is van probléma, mert rengeteg dolgozó nem megy be a kórház területére, hiszen olyan díjszabások vannak, hogy jobban megéri nekik a kórház környékén parkolni, ahol mondjuk nincs parkolóövezet. A Kossuth tér lehet az egyik sarkalatos pontja a városnak, illetve a kórház környéki parkolási problémák megoldásának, amit ha véghez tudunk vinni, akkor az reményeink szerint nagyban javítani fogja a kórház környéki és a kórházban tapasztalható parkolási problémákat – fogalmazott Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

A Kossuth téren a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház szomszédságában található parkoló adta az alapötletet. Pontos árat még nem határoztak meg a kanizsai projektre, de mint azt Berta Krisztián hangsúlyozta: a cél az, hogy 2024-ben elinduljon a kivitelezés.

parkoló

– Több tervet tett le a tervező az asztalra, kiválasztottuk azt, ami a legoptimálisabb lehet. Volt olyan terv, ahol kevesebb parkoló volt, de volt olyan is, ami több mint 100 férőhely feletti parkolót jelentett volna, csak ahhoz több fát is ki kellett volna vágni. Ezért támogattunk egy olyan verziót, ahol csak minimális fakivágás van és 86 férőhely alakulhatna itt ki – tette hozzá Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

A tervek nem bazalt zúzalékos, hanem épített, új burkolattal készülő parkolóról szólnak. A leendő költségvetéshez viszonyítás lehet, hogy a Munkás utca 10. és a Kazanlak körút 1. között 45 beállót építettek ki nemrégiben ezzel a módszerrel, az bruttó 99 millió forint volt.  

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.