Korszakos dalok

facebook megosztás

Az Illés zenekar és Koncz Zsuzsa zenei világa elevenedett meg pénteken este a Cukker Művekben. A magyar könnyűzene ikonikus előadóinak dalait Kozma Viktória és Gábor Csaba tolmácsolásában hallhatta a közönség. 

A két zenész több éve ismeri egymást és számos alkalommal léptek már fel közösen különböző vendéglátóhelyeken. Az esten elhangzó dalok közül több is szerepelt már korábban a repertoárjukban, ilyen jellegű tematikus esttel azonban még nem készültek a publikumnak.

- Csillának volt egy ötlete, hogy tematikus estet kellene tartani. Mire ideértem a megbeszélésre, a két lány már megbeszélte, hogy Illés és Koncz Zsuzsa legyen, úgyhogy hozott anyagból kell dolgozni. Nem léptünk ezzel még fel, most lesz először ebben a formában – fogalmazott Gábor Csaba, zenész.

Kozma Viktóriára mindig is nagy hatással volt Koncz Zsuzsa művészete, így örömmel adja elő ezeket a dalokat. Szerinte ezek a szerzemények egy lenyomatot képeznek az évtizedekkel ezelőtti könnyűzenéről és társadalmi helyzetről, így a mai fiataloknak is érdemes megismerni őket. 

- Nyolc éve vendéglátós zenészként, illetve énekesnőként kamatoztatom a tudásomat, s szerepelek közönség előtt. Úgy gondolom, hogy elengedhetetlen a vendéglátásban az, hogy mi ezeket a dalokat ismerjük, én kifejezetten szeretem ezeket a dalokat. Művészileg is eléggé kifejezőek, ugyanakkor egyszerűek is és érthetőek, így teljesen mértékben átadható az, amiről szólnak ezek a dalok – mondta Kozma Viktória, énekes.

A fellépésen olyan klasszikusok hangzottak el, mint az „Óh kisleány”, a „Miért hagytuk, hogy így legyen” vagy a „Mama kérlek”. 

K.T. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.