Körömvágó ollóval, körömreszelővel támadt ismerősére, 1 év 3 hónap börtön felfüggesztve

facebook megosztás

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki nem tudta feldolgozni, hogy megromlott a kapcsolata az ismerősével, ezért erőszakhoz folyamodott.

A vádlottnak megromlott a baráti kapcsolata egy nagykanizsai férfivel, amit nem tudott feldolgozni. 2022. július 8-án este céltalanul autózott, amikor észrevette a férfi gépkocsiját. A nő bosszúból a hátsó kerekeket kiszúrta egy zsebkéssel, 198.180 forint kárt okozva, majd elhajtott. Fél órával később visszament és észrevette, hogy a sértett az autója mellett áll. Odahajtott, vitatkoztak, majd egy zsebkéssel a férfire támadt azzal, hogy „most megöllek”. A sértett elkapta a nő kezét, abból a kést kicsavarta és támadóját a rendőrség érkezéséig a helyszínen tartotta. 2022. július 27-én ismét találkoztak, összeszólalkoztak, mire a nő egy körömvágó ollóval nekiment a férfinek. Két helyen megbökte a bal karját, azonban a sértettnek sikerült elvenni tőle az ollót. Amikor a férfi hátat fordított neki, egy körömreszelővel beleszúrt a bal combjába, s elhagyta a helyszínt. A férfinek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nő rongálás vétségét, garázdaság és testi sértés bűntettének kísérletét valósította meg, ezért őt a bíróság 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 10 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A büntetővégzés jogerős – tájékoztatta lapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.