Futott a Hevesi

facebook megosztás

A gyerekek lételeme a versengés, de nemenként, évfolyamonként, egyénileg és osztályonként is eredményt hirdettek a nap végén. Mint azt Kishonti Marianna tanító elmondta: a cél az volt, hogy minden hevesis diák mozogjon, és teljesítse a feladatot, az előírt távot.

- A gyerekek nagy örömmel vesznek részt ezen a programon, nagyon készülnek. El kell mondjam, hogy a szülők is nagyon várják mindig. Ha körülnézünk, láthatjuk, elég szép szurkolótábor jött össze, és mindenkit egyformán, nagyon sportszerűen megtapsolnak, nem csak a mezőny elejét, hanem a végén beérőket is – hangsúlyozta Kishonti Marianna tanító.


 

A legkisebbeknek 400 métert kellett teljesíteni, a gyerekek kifulladva, de boldogan értek be a célba.

- Mi most az előbb futottunk, én eléggé elfáradtam – mesélte Horgos Hanna.

Hanna osztálytársa hasonló véleményen volt, és élvezte a sportos napot.

- Jó volt a futás, és első lettem a futásban - mondta Preksen Balázs.

A sportnak hatalmas közösségépítő ereje van, ezen belül ennek a programnak is – fogalmazott Molnár Gábor, a Hevesi-iskola testnevelő tanára.

- Nem csak egyéni díjazottakat hirdetünk a verseny végén, hanem a  leggyorsabb osztály is jutalomban részesül. Felső tagozaton lány-fiú vegyes váltók is összemérik erejüket, így évfolyamonként ott is tudunk több gyerkőcöt díjazni. Ez is a program célja, hogy ne csak az ügyesebb, a jobb képességű gyerkőcök, hanem a kevésbé jók is sikerélményhez jussanak ez által – emelte ki Molnár Gábor.

Az elmondottaknak megfelelően csütörtökön szinte egész nap boldog gyermekzsivajtól és szurkolástól volt hangos a Mindenki Sportpályája.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.