Fordulatos meccsen győztek a női kézisek

facebook megosztás

Megszerezte idénybéli első győzelmét a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. Surman István tanítványai a DKKA U21-es gárdáját múlták felül vasárnap a Tungsram-csarnokban.

Ellenkező előjelekkel várhatták a mérkőzést a csapatok, az újvárosiak kettővel verték a PEAC-ot a nyitókörben, míg a Tungsram súlyos vereséget szenvedett a NEKA korosztályos gárdájától. Az összecsapás első gólját a hazaiak szerezték Csivre révén, az első percekben azonban a Dunaújváros akarata érvényesült. A dél-zalaiak többször eladták a labdát és a vendégek ezt gólokkal büntették, így hamar 9-5-ös vezetésre tettek szert.  Ezt követően viszont fordulat állt be a játék képében, Dudora Nikolett védéseinek köszönhetően  a hazaiak elkezdték ledolgozni a hátrányukat és a vezetést is hosszú idő után visszavették. Két perccel az első félidő vége előtt már 14-12 állt az eredményjelzőn, a játékrész utolsó két gólját viszont a Fejér vármegyeiek szerezték, így döntetlennel fordult a két gárda a meccs második periódusára.

A szünet után ismét a kanizsaiak irányítottak és folyamatosan vezettek, többször is két-három gólos különbséggel. A vendégek előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, a helyzeteiket azonban kihagyták. A mérkőzés rendkívül sok szabálytalanságot hozott, összesen 17 alkalommal osztottak ki kétperces kiállítást a játékvezetők,a Tungsram azonban kettős emberhátrányban is állta az ellenfél rohamait. A mérkőzés végül az 58. percben dőlt el, amikor Horváth Alexandra áthámozta magát a védőkön és beállította a 29-27-es végeredményt.

Összességében a meccset két részre tudnám bontani edzőként. Az első rész az első 15 perc, azt gondolom akkor nem égtünk kellő hőfokon, ahogyan az elvárható egy NB II-es mérkőzésen. Utána tudtunk szintet lépni akaratban, illetve fejben is és azt gondolom, hogy ennek az eredménye az, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzést a végén be tudtunk húzni, meg tudtunk nyerni. Szerintem, aki kint volt, az látta, hogy azokban a kritikus pillanatokban mindig meg tudtunk újulni, volt egy védésünk, egy gólunk, egy hetes kiharcolásunk, amire éppen szükség volt –tájékoztatta stábunkat Surman István, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A hazai csapatban Burghardt Victória és Balogh Bíborka is jól játszva jutott el öt, illetve hat gólig, a meccs legeredményesebb játékosa azonban Horváth Alexandra volt, aki 11-szer vette be az ellenfél kapuját. A Kanizsára visszatérő – és kettős játékengedéllyel szereplő – kézilabdázó szerint is az első félidő végén sikerült a maguk javára fordítani a küzdelmet, és ez a siker erőt adhat számukra a szezon további részére.

Nagyon örülünk. Az elején rosszul kezdtük a mérkőzést, viszont szerencsére sikerült tempót váltani, változtattunk a védekezésen is és egy csapatként küzdve meg tudtuk nyerni a végén a mérkőzést – mondta el Horváth Alexandra, a Tungsram SE Nagykanizsa kézilabdázója. 

A kanizsai hölgyekre vasárnap is kemény erőpróba vár, akkor a Siófokkal mérkőznek a Kanizsa Arénában. A találkozót felvételről közvetítjük a Kanizsa Televízióban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.