Elkezdődött a tanév a zeneiskolában

facebook megosztás

Baráth Adrien igazgató szerint a művészeti képzések egyre népszerűbbek a diákok körében, ezt bizonyítja, hogy idén magasabb volt a jelentkezők száma, mint az előző években.

A zeneiskolában mindig egy héttel később kezdik az évet, mint a hagyományos oktatási intézményekben, hogy legyen idő kialakítani a jelentkező diákoknak a megfelelő órarendet. Az intézmény tanulóinak létszáma csaknem 100-al növekedett az előző félév lezárásához képest. Baráth Adrienn szerint vannak olyan szakok, amelyek kiemelten népszerűek az intézményben évtizedek óta, de idén több szakirány iránt is megnőtt az érdeklődés.

– Csak pozitív dolgokról tudok beszámolni, hála Istennek. A gitár az, ami mindig nagyon divatos, hiszen a ’60-as, ’70-es évektől elindulva mindenki gitározni szeretne. Illetve a dzsessztanszak az, ami nagy érdeklődésre tart igényt. A hegedűt is akartam mondani, egyre többen akarnak hegedülni, nagyon jó, hogy ez így van, hiszen a vonószenekarunkat újra kell építeni – nyilatkozta Baráth Adrien, a FFZAMI igazgatója.

Buzsics László nyolc éve foglalkozik gitároktatással és négy éve tanít az iskolában. Szerinte, aki elkezd a zenével foglalkozni, jó eséllyel éveken keresztül jár ugyanarra a szakra, hogy elsajátítsa a kellő tudást.

– Fluktuáció nem nagyon van, tehát nagyon kevés az a gyerek, aki kikerül a rendszerből. Tőlem például egy gyermek került ki és megmaradtak a többiek nagyon nagy számban. Biztos vagyok benne, hogy vannak új jelentkezők, de igazából róluk még nem nagyon tudok, a titkárságon adták le a jelentkezési lapjukat – fogalmazott Buzsics László, a FFZAMI gitártanára.

Baráth Adrien hozzátette, nemcsak a zenei képzés iránt nagy az érdeklődés a diákoknál, de a képzőművészet, néptánc és klasszikus balett szakirányokon is érezhető a létszám növekedése.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.