A világ legjobbjai között folytatódhat a kanizsai fagylaltozó története
A világ legrangosabb kézműves fagylaltversenyének döntőjébe jutott a Piemont Királya. Wilheim Dávid kanizsai fagylaltmester több éve dolgozott már azon, hogy álma megvalósulhasson.
A verseny már négy éve zajlik a világbajnoki részvételért, és most derült ki, kik képviselhetik Magyarországot a 2026-os vb-n. Világszerte több mint 4000 fagylaltkészítő mérettette meg magát a különböző eseményeket, a bolognai európai döntőben pedig 17 ország 150 fagylaltmestere versenyzett az elmúlt napokban. A résztvevő kilenc magyar szakember közül végül Dávid és Somodi János jutottak tovább a világbajnoki döntőbe. A Piemont Királya 2019-ben már kiérdemelte az év fagylaltja címet, és a kanizsai közönség legnagyobb kedvence is a DaCrema fagylaltozóan.
- A Piemont Királya fantázianévre hallgató fagylalt alapja egy piemonti mogyoróból készült fagylalt, amihez készítettem egy tonkababos szederszószt, illetve egy tejcsoki ropogóst – árulta el Wilheim Dávid fagylaltmester.
A siker mögött rengeteg tanulás, kitartás, szakmai alázat és kreativitás áll, a világbajnokságon való részvétel a kanizsai fagylaltmester legnagyobb álma volt.
- Igazából én erre készülök már több, mint négy éve, vagyis több, mint öt éve. Mert 2019-ben, amikor megalkottam ezt a fagylaltot, először ezen a versenyen szerettem volna indulni. Csak a Covid miatt nem indult ez a versenysorozat, és azért indultam el vele az Év fagylaltján. Én azóta, 2019 óta erre a versenyre készülök – tudtuk meg a fagylaltmestertől.
Wilheim Dávid azt vallja, óriási megtiszteltetés, hogy a fagylaltozója története most már a világ legjobbjai között folytatódhat.
V.A.
(Kép: Kanizsa Médiaház)