Desszertműhely címmel jelent meg Jakabfi Dávid új könyve

facebook megosztás

A desszertséf 2019-ben adott ki legutóbb könyvet. A folyamatos fejlődés után, a szakember úgy érezte, számos olyan recepttel gazdadogott a tudása, amit érdemes lenne átadni az olvasóinak. A kiskanizsai cukrász fortélyait így már három kötetből tanulhatják az édességkedvelők.

A könyv különlegességét a desszertek mellett az adja, hogy rekordidő alatt készült el. Jakabfi Dávid elárulta, az első két könyvét egy-egy évig írta, míg erre összesen egy hónapja volt, mivel a fotós, aki a kötet illusztrálásán dolgozott, csak ennyi időt töltött Magyarországon. Az új könyv visszajelzései eddig pozitívak.

– Nagyon régen adtam ki a második könyvemet, 2019-ben és annyi új ötlet meg innováció történt, hogy úgy gondoltam, hogy bele kellene már tenni egy könyvbe. Rengeteg bátorságot kellett gyűjteni hozzá, mert az első két könyvbe rengeteg mindent megtanítottam, és nagyon nehéz volt megfejelni ezt a lécet. De úgy érzem sikerült, mert a visszajelzések már most olyanok, hogy érdemes volt megcsinálni –árulta el Jakabfi Dávid cukrász.

A régi magyaros desszerteket is újragondolta Dávid, mindezt olyan részletességgel próbálta átadni és megjeleníteni, hogy otthon is bárki el tudja készíteni ezeket az édességeket.

– Több magyar unikumot is elrejtettem a dologba, ilyen például a mákos nudli, aztán a túrógombóc kecskesajtból, helyi termelőtől például, de aztán belekerült egy popcornos pohárkrém, ami nem megszokott. Próbáltam kicsit érdekesebb, de egyszerűbb desszerteket is belecsempészni –tette hozzá Jakabfi Dávid.

A könyvvel kapcsolatban számos megkeresést kapott már Dávid, több vacsoraestre hivatalos, ahol a desszerteket ebből a gyűjteményből készítik el.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.