Vonyarci Boros Forgatag harmincadszor

facebook megosztás

Vonyarcvashegy legnagyobb hagyományokkal rendelkező és leglátogatottabb rendezvénye öt napon várja a borbarátokat július utolsó hetében.

Immár harmincadik alkalommal szerveznek borfesztivált Vonyarcvashegyen, ahol a kezdetek óta a zalai pincészetek és borok vannak többségben, koncentráltan bemutatva a tágabb környék és a vármegye borászaink munkáját és munkájuk gyümölcsét a zamatos zalai borokat. A kínálatban a borvidékre is jellemző fehérborok vannak többségben és szinte minden borháznál kóstolhatók azok a fajták is, melyek születése egy ismert helyi nemesítőkhöz, dr. Bakonyi Károlyhoz köthető. A finomabbnál finomabb borok és pálinkák mellett természetesen a hagyományos vásári gasztronómia legjava segít csillapítani az, étvágyat pecsenyékkel, lángossal, lepénnyel, velős pirítóssal, kürtőskaláccsal, palacsintával és házi rétesekkel.

Azt mondják, hogy az ötnapos fesztivál a környék legbulizósabb rendezvénye. A kiváló közönség várhatóan idén is ugyanolyan élvezettel hallgatja majd a modern hangzású live act zenét a FTV & FMaN duó előadásában, a hamisítatlan rock and rollt a Rocket Rollers, a fülbemászó filmes dallamokat a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar vagy a mindenki által ismert Neoton slágereket Csepregi Éva előadásában. A szombati napon nagyszabású, öt zenekar részvételével zajló fúvószenei találkozó színesíti a programot. Az estéket mindig egy élőzenekar, vagy egy DJ utcabálja zárja, ahol a jó hangulat garantált. A legkisebbek szórakozásáról ingyenes légvárak, és színpadi gyerekműsorok gondoskodnak, a rendezvénytér mellett pedig kirakodóvásár várja idén is az érdeklődőket.

A vonyarcvashegyi nyári turisztikai szezon legnagyobb rendezvénye 2023. július 26. és 30. között várja a borbarátokat a Kossuth Lajos utcai rendezvénytéren, a vasútállomás mellett.

Programok:

Július 26. (szerda)

19:00 Ünnepélyes megnyitó

19:30 Duo Don Pedro'z

21:00 FollowTheViolin & FMaN

22:30 Gin-Tonic Zenekar

Július 27. (csütörtök)

19:00 Ribizli zenés-verses színháza

20:00 Csepregi Éva

21:00 LongStep Zenekar

22:00 DJ Szasza

Július 28. (péntek)

19:00 Rocket Rollers

20:00 Boombatucada dobegyüttes

21:00 Pál Csaba - retro slágerek

22:00 Helios Zenekar

Július 29. (szombat)

16:00 Vízizene a Lidó strandon, koncertet adnak a fúvószenekari találkozó résztvevői

19:00 XXVI. Vonyarcvashegyi Fúvószenekari Találkozó

Juventus Koncert Fúvószenekar Sopron

Körmendi Fúvószenekar

Sümeg Város Fúvószenekara

Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar

Zalaszentgróti Városi Fúvószenekar

22:00 Roulette Zenekar

Július 30. (vasárnap)

19:00 Brumi Bandi Band - gyermekkoncert

20:30 Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar

22:00 DJ Szunyog

Díjmentes légvárak minden nap 18.00-21.00 között!

(Borítókép: szallas.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.