Kanizsai sikerek az Év Fagylaltja versenyen
Wilheim Dávid a mentes kategóriában a fekete noahval, míg a hagyományos számban egy tejcsokoládés kombinációval ért el második helyezést az Év Fagylaltja Versenyen. A megmérettetést huszonötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Cukrász Ipartestület. Komáromban 81 féle fagylalt versenyzett a címekért. A kanizsai cukrász 2019 és 2022 után már harmadszor állhatott dobogóra.
A fagylaltokat a helyszínen, a nézők előtt, élőben készítették el a versenyzők. Az édességeket a cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, a közönség és a szakmai szervezetek zsűrije értékelte. A hagyományos és a mentes versenykategóriák mellett idén a csokoládé világnapja alkalmából külön csokoládé kategóriát is indítottak. Wilheim Dávid elárulta, ebben az évben indult utoljára ezen a versenyen, ami szép eredményeket hozott neki. A kanizsai cukrásznak az ízek kiválasztásában segítsége is volt.
– Az ötlet onnan jött, hogy az egyik barátom hozott, egy fekete noah szőlőt és kérdezte, hogy tudnék-e belőle fagyit csinálni, és mondom persze. Amikor megkóstoltam, akkor érzetem, hogy ez egy különleges dolog, amivel mindenképpen versenyre kell menni, úgyhogy a cukormentes kategóriában ez a fekete noah szőlő volt, amit elindítottam. A másik fagylalt pedig egy ilyen csokoládés-mogyoró fagylalt volt, amihez készítettem egy kávékrémet, ez volt igazából a különlegessége – nyilatkozta Wilheim Dávid, a DaCrema Fagyizó cukrásza.
A kávé-mogyoró egy populáris íznek számít, amit úgy gondolt Dávid, érdemes megmérettetni a versenyen, míg a noaht abban a térségben nem is ismerték, ami szintén nagy siker aratott. Mind a két ízzel, két külön kategóriában második helyezést ért el.
– 2024-ben van még egy versenyem, kvalifikáltam magam a ’25-ös világbajnokságra, és ott lesz Riminiben a középdöntő. Arra összpontosítok, és szeretnék a világbajnokságon is részt venni. Nekem most ez a fő csapásirány, meg vannak új ötleteim. Végül is nem titok, inkább az oktatással felé szeretnék nyitni, és szeretném, ha minél többen elkezdenének versenyezni–tette hozzá Wilheim Dávid.
A közönségdíjat a szintén nagykanizsai származású Pálfi Attila, a Vitorlás Fagyizó, balatonmáriafürdői mestere kapta mentás uborka fagyijáért.
K.B.V.
(Borítókép: Kanizsa TV)