Sikeresen folytatta az idei versenyszezont a 25 éves SZKES Tánccsoport

facebook megosztás

A kanizsai fiatalok nemrégiben a Budapesten megrendezett országos bajnokság A és B kategóriájában is több érmet szereztek. 

Május elején a kezdő versenyzők B kategóriában méretették meg magukat. A legkisebb táncosok, a formáción kívül, két szólótánccal is indultak a versenyen, ahol Baumann Arabella ezüstérmet, míg Bohn Boglárka bronzérmet szerzett. A kezdő csoport tagjai körülbelül egy éve versenyeznek, és egy-két éve táncolnak csak – említette Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES vezetője.

– Nem volt egyszerű a felkészülés, most csináltunk először ilyet, hogy mini korcsoportban, ilyen kicsiket, kisebb gyerekeket raktunk össze. De úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült, hiszen most már egész jól szinkronban tudnak mozogni a színpadon, és most már a térformákat is egész jól tartják. Ezt a zsűri is értékelte, hiszen a délelőtt folyamán 100 koreográfiából kiemelte őket különdíjasként, és körülbelül olyan 10 különdíjat osztottak ki – hangsúlyozta Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES Tánccsoport vezetője.

Nagy esemény volt a kicsiknek a fővárosi verseny, hiszen a közös buszozás és a versenyhangulat felejthetetlen élményt adott nekik.   

– Nagyon szeretek táncolni, mert a családban mindenki táncolt, és jó, mert itt vannak barátok és a versenyen is amióta járok, egy éve, megnyertük vagy elsők vagy másodikak lettünk. Szeretek táncolni – mondta el Detre Szonja.

Junior kategóriában két első és két második helyezést értek el a kanizsai versenyzők, míg a felnőtteknél szóló kategóriában született egy első helyezés. A fiatalok tavaly nyár óta készültek a koreográfiákkal. 

– Ezüst helyezést értünk el, nagyon nehéz ellenfeleink voltak. Most először indultunk A kategóriában, ami nehezebb kategória jóval, mint a B kategória – emelte ki Csák Júlia Hanna.

A csoport vezetője hozzátette: minden éven nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy nívós produkciókat mutassanak be, ehhez pedig elengedhetetlen a folyamatos, megfeszített munka. Az edzések folytatódnak a SZKES-nél, hiszen készülnek a június végi Európa-bajnokságra.

K.B.V. és K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.