Ma éjfélig benyújtható az szja-bevallás (Frissítve: ismét hosszabbítottak, szerda éjfél az új időpont)

facebook megosztás

Kedd éjfélig benyújtható a személyi jövedelemadó (szja) bevallása és az 1 + 1 százalékos rendelkezés - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfő este az MTI-vel.    

Kis Péter András azt írta, hogy május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a NAV eSZJA-rendszerében.    

A határidő meghosszabbítását a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) és a kapcsolódó szolgáltatások hétfői lassulása, nehézkes elérése indokolja.    

A NAV így biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a bevallási tervezetéhez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot - olvasható a közleményben.

Frissítés: NAV: szerda éjfélig nyújtható be az szja-bevallás

Szerda éjfélig tolta ki ismételt hosszabbítással a személyi jövedelemadó (szja) bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezés beadási határidejét az adóhatóság kedden.    

Az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatok benyújtási határideje - amelyet hétfőről először keddre módosítottak -  most már május 24., vagyis szerda éjfél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint.    

Az adóhatóság arról is rendelkezett, hogy a Központi Azonosítási Ügynök technikai hibája miatt május 23-án éjfélig szankciómentesen nyújtható be számos más nyomtatvány, amelyek beadási határideje május 22., azaz hétfő volt.    

"Bízunk benne, hogy a meghosszabbított határidő minden érintettnek lehetőséget ad arra, hogy a bevallásait beadja és valamennyi rendelkezni kívánó támogatni tudja az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, vagy a Nemzeti Tehetség Programot" - írták a közleményben.    

A NAV Infóvonala, a 1819-es hívószám kérdés esetén készséggel áll az ügyfelek rendelkezésére - tették hozzá.

MTI

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.