Elballagtak a BLG-s diákok

facebook megosztás

A hétvégén ünneplőbe öltözött szülők, rokonok és barátok virágcsokrokkal felvértezve gyülekeztek az oktatási intézmények környékén. Szombaton több kanizsai középiskola tartott ballagási ünnepséget. A BLG igazgatója, Györek László beszédében kiemelte: köszönet jár a szülőknek és a tanároknak, ezt követően pedig a diákoknak kell megtalálniuk a saját útjukat.

Szombaton délelőtt a Batthyány Lajos Gimnáziumot ölelő utcákban is nehézkes volt a közlekedés, mindenki igyekezett, hogy odaérjen a ceremóniára.

A végzős diákok fiatalabb társaik sorfala között vonulhattak be az iskola udvarára, ahol a ballagók nevében Térdig Viktória, 12.E osztályos tanuló búcsúzott az iskolától, a tanároktól és a diáktársaktól.

– Valószínű nem túlzás azt állítanom, hogy bizonyosan sikerült második otthonunkká változtatnunk. Hiszen, ha belegondolunk, Ezer szál fűz minket a Batthyány Lajos Gimnáziumhoz. Erős barátságok, első vagy nagy szerelmek, tanári példaképek, a jövőnk körvonalazódása és az ahhoz megfelelő tudás elsajátítása – fogalmazott Térdig Viktória.

A Virág Benedek Ifjúsági Vegyeskar által előadott áldást követően Györek László, a gimnázium igazgatója szólt a ballagókhoz.

 – Sokan mondják talán most nektek, hogy eddig jól, buborékban éltetek, s eztán ez másképpen lesz. Attól tartok, hogy ez igaz is. A buborék ezen a napon szétpattan, szabadok vagytok, elballaghattok. Az életetek irányítása innentől a ti felelősségetek, a te felelősséged. S hogy merre indulj, sem én, sem más megmondani nem tudja. Tanácsot persze adhatunk, adunk is, jó szándékkal adjuk, gondold át ezeket. Szüleid, tanáraid elindítottak téged, mondj nekik köszönetet érte, és keresd meg a saját utad – hangsúlyozta Györek László, a gimnázium igazgatója. 

A ballagási ceremónián díjakat, emléklapokat adtak át, és felkerült a szalag is az iskolazászlóra. Ebben a tanévben a Batthyány Gimnázium öt osztálya búcsúzott az alma matertől.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.