Ovis nyílt napot tartottak a Hevesi Sándor Általános Iskolában

facebook megosztás

 

Színes programokkal, előadásokkal és bemutatkozással várták a leendő óvodásokat és szüleiket. 

A Hevesi-iskolában évek óta hagyomány, hogy március végén, egy szombat délelőtt rendezik az ovis nyílt napot. A szervezők kiírtak egy városi rajzpályázatot is a kicsiknek, a kiállítás megnyitójával egybekötve ki is hirdették az alkotói verseny eredményét. A programon bemutatkoztak az intézmény művészeti csoportjai, és a szülők tájékoztatása közben, a gyerekeknek kézműves foglakozás, robotika, sakkpalota és játszóház adott lehetőséget a szórakozásra.

– Ebben az évben annyit változtattunk, hogy nem ez az egy rendezvényünk van, hosszú-hosszú évek óta csak ez volt, hanem mi is a többi iskolához hasonlóan, havonta tartottunk az ovisoknak, ilyen kis bemutatkozó délutánt. Úgyhogy most nem tudom, hogy ezek után lesz e olyan népes társaság, mint amihez hozzászoktunk, de mindenkit nagy szeretettel várunk, és nagyon remélem, hogy jól érzik majd magukat és a Hevesit választják, ugyanis Hevesisnek lenni jó –tájékoztatta stábunkat Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója.

A sok program mellett többen az intézményre és a tanítókra voltak kíváncsiak.

– A kislány óvodás, és megy iskolába. Eljöttünk megnézni az iskolát, az infrastruktúráját, a programokat. Lesz sportbemutató, az is érdekel minket, meg a tanárnőket – árulta el Könczöl József.

Heizler Dorina testvérével, Jázminnal és szüleivel érkezett. Mind a ketten a rajzpályázatra is készítettek húsvéti képet, amivel helyezést is elértek.

–Azért jöttem a szüleimmel, hogy megnézzem az iskolát – mondta el Heizler Dorina.

Három osztály indítását tervezik az intézményben, ezt azonban nehezítheti, hogy idén kevesebb az iskolás kort elérő gyerek a városban.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.