Megsokszorozódott a lakossági bejelentések és a közlekedési szabálysértések száma a Kanizsai Dorottya Kórház melletti utcákban

facebook megosztás

A folyamatról Bakonyi Tamás, a nagykanizsai közterület-felügyelet vezetője tájékoztatta szerkesztőségünket. Az ügy kapcsán megkerestük az intézmény vezetését. Brünner Szilveszter főigazgatótól azt a választ kaptuk, hogy – a kórház területén kulturált parkolási rendszer került kialakításra, és parkolási problémákat nem tapasztaltak.

Kedden jártuk be a környéket a közterület-felügyelet kollégáival, volt olyan hölgy, aki hiába parkolt rossz helyen, még vitába is szállt az ellenőrökkel. A Bagolai sor, a Semmelweis, a Mária és a Szekeres József utcákban a megállni tilos táblák ellenére, mintegy 30-40 gépjármű parkolt a tilosban. A január 25-i soros közgyűlésen a körzet képviselője, Szabó Szilárd interpellált, miszerint sok a probléma a kórháznál, ezért bejárást is tartottak a Via és a közterület-felügyelet szakembereivel. Bakonyi Tamás elmondta, a legtöbb esetben a kórház sürgősségi bejáratát és a transzformátor ház előtti területet ellenőrzik, hiszen ezek a részek a mentők és a tűzoltók számára is életbevágóak lehetnek.

–Valóban sokkal, de sokkal több szabálysértést, közlekedési szabálysértést követnek el itt a kórház környékén, mint amit tavaly követtek el, azt lehet elmondani, hogy az első két hónapban a közterület-felügyelet 10-15-ször annyi bírságot szabott ki, mint tavaly egész évben - tájékoztatta stábunkat Bakonyi Tamás, a , nagykanizsai közterület-felügyelet vezetője.

A kiugróan magas mutatók ellenére, a kórház közleménye szerint nem tapasztaltak problémát, hiszen „kulturált parkolási rendszer került kialakításra”. A kórház területén a parkolók fizetősek. Az intézmény honlapján azt írják, hogy egy óra 400 forintba kerül, míg a tilosban parkolásért 10 ezer forintos bírságot szabhatnak ki a közterület-felügyelők. A szabálytalanul parkolók nem csak közlekedési szabályt vétenek, de a családi házas övezet füves területein is károkat okoznak.

–Van egyébként lehetőség, mert ugye a kórház területén belülre is meg lehet állni, ott is van lehetőség, díjfizetés ellenében tudnak várakozni a kórházba érkező gépjárművek. Ez még mindig sokkal olcsóbb, mint mondjuk, ha a rendőr vagy másik hatóság helyszíni bírságot szabna ki a közlekedési szabályok megsértése miatt. A másik, ha nem találnak parkolási lehetőséget, akkor célszerű távolabbi helyeket választani, ahol meg tudnak egyelőre állni – tette hozzá Bakonyi Tamás.

Korábban felmerült a Kórház és a Teleki utca kereszteződésénél található önkormányzati tulajdonú telek parkolóvá alakítása, egyelőre annyi információnk van, hogy egy részén továbbra is tervezik a várakozóhelyek kialakítását. Szerkesztőségünk megkereste a polgármesteri hivatal illetékeseit is, de ez idáig választ nem kaptunk. Az üggyel kapcsolatban további részleteket későbbi Napi Kanizsa című műsorunkban láthatnak.

K.Vi.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.