A Tudományos Diákköri Konferenciáról tartott felkészítő előadást a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége a BLG-ben

facebook megosztás

 

A programon a tehetséges diákok megismerkedhettek az egyetemi tudományos kutatómunka folyamatával.

Janzsó Antal, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének főtitkár-helyettese elmondta, az utóbbi években egyre fontosabb lett az ország versenyképességének javítása, és a humán erőforrás gyarapítása. A Nemzeti Kutatásfejlesztési Innovációs Hivatal, a Tudományos Akadémia, és számos felsőoktatási intézmény és szakképzési centrum vesz részt a széleskörű együttműködésben, amelynek célja, hogy minden város végzős diákjai egyenlő esélyekkel indulhassanak a felsőoktatásban.

– Arra gondoltunk, hogy ezt a hiánypótlást, ami a nem budapesti és nagy egyetemi városokban végző gyerekek körében jelen van, ezt valamilyen úton-módon pótoljuk, és esélyegyenlőséget próbáljunk teremteni azáltal, hogy ők is megismerhetik az egyetemi lét, és a tudományos munka, kutatómunka elkerülhetetlenül fontos tevékenységét, a tudományos diákköri tevékenységet –nyilatkozta Janzsó Antal, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének főtitkár-helyettese.

A két délután alatt lebonyolított programban a Tudományos Diákköri Konferencia világába vezetik be a 11-12.-es diákokat, hiszen az egyetemi évek alatt nagy előnyhöz juthatnak az ilyen szakmai versenyeken való részvétellel.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amikor már az egyetemre bekerülnek, tudják ezt a lehetőséget, akár egy olyan témát, amivel már középiskolában foglalkoztak mélyebben valamilyen tantárgy, vagy OKTV felkészülés, szakmai verseny kapcsán, ezt ki tudják teljesíteni, és akár pályázatokon megmérettethessék magukat, illetve akár már első évesként a tudományos diákköri pályamunkába bekapcsolódhassanak, hiszen ez rengeteg plusz értéket hozhat a diákok számára –mondta el Balázsné Lendvai Mária, a Budapesti Gazdasági Egyetem egyetemi docense.

Vékási Flóra 12. osztályos tanuló pénzügy-számvitel szakra adta be a jelentkezését. Úgy érezte, a foglalkozás segítséget nyújtott számára ahhoz, hogy a jövőben még jobban teljesíthessen a felsőoktatásban.

– Azért veszek részt rajta, mert már eldöntöttem, hogy hova szeretnék továbbtanulni, és úgy éreztem, hogy ezzel tudom építeni a jövőmet, hogyha ezen részt veszek, és segítségemre lesz a továbbtanulásban –árulta el Vékási Flóra, a BLG tanulója.

A  programsorozat második délutánján már saját kutatási témákkal és kérdésekkel is készültek a résztvevő diákok, amelyeket egyetemi éveik alatt akár szemináriumok  vagy szakdolgozat formájában meg is valósíthatnak.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.