Újraindult a D.A.D.A. bűnmegelőzési program a Hevesi Sándor Általános Iskolában

facebook megosztás

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársa által tartott előadás-sorozat a drog, az alkohol, a dohányzás és az AIDS veszélyeire hívja fel a tanulók figyelmét. 

A Hevesi-iskolában gyakoriak a rendészeti előadások és programok, amelyeken a gyerekek játékos formában, mégis komolyan tájékozódhatnak fontos témákról, így például a baleset-megelőzésről vagy a drogok veszélyeiről.

– Hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, és ők idén is kijöttek a harmadik osztályosainkhoz, akikkel négy éven keresztül találkozni fognak majd, és a D.A.D.A bűnmegelőzési program égisze alatt gyakorlatilag felhívják a figyelmüket arra, hogy a veszélyes helyzeteket hogy tudják elkerülni, hogy tudnak megfelelő módon viselkedni, felelős magatartást tanúsítani, és hogy tudnak nemet mondani a rosszra, a bűnre –mondta el stábunknak Horváth Erika Gabriella, a Hevesi Sándor Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

A Fáczán Tünde törzszászlós által tartott előadáson szó esik a legális és az illegális drogokról és a hatásaikról, de hallhatnak a diákok például a szerencsejáték- és a közösségimédia-függőségről is. A szakember emellett különböző konfliktus- és stresszkezelési alternatívákat mutat be a diákoknak, hogy ne forduljanak a negatív hatású szerek felé. Az a tapasztalat az iskolában, hogy a gyerekek komolyabban veszik az elhangzottakat, ha azok egy egyenruhástól származnak.

– Nagyon fontos és egyben izgalmas is, hogy a szakember uniformisban jelenik meg a gyerekek előtt, és az ő valós történeteivel, valós adatokkal mindenképpen megerősíti a gyerekeket abban, hogy ne erre az útra lépjenek –tette hozzá Horváth Erika Gabriella.

 Az interaktív programsorozat több éven keresztül kíséri végig egy-egy osztály életét.

SZ.F.



(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.