Kanizsán koncertezett a Tankcsapda

facebook megosztás

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban a legendás rockzenekar klasszikus dalai mellett az új szerzemények is felcsendültek.

Az 1989-ben alakult debreceni zenekar hamar műfaja meghatározó magyar bandájává vált, majd országos szinten is az egyik legelismertebb formáció lett. Lukács László szerint a tagok egyszerűen csak szeretnek zenélni, turnézni és járni az országot, ennek köszönhető, hogy több mint három évtized után is sikeresek.

– A rock and roll rugójával is lehet magyarázni ezt a választ, ha úgy tetszik. Egyébként pedig csak az a fajta elhivatottság, ami jellemez bennünket, a zenével szemben érzett szeretet és a zene csinálásával szemben érzett vágyakozás az, ami hajt minket egyszerűen. Ha valaki kölyökkorában már tudja azt, hogy mit szeretne csinálni, és ezt csinálhatja is egész életében, ahogyan mi magunk is így vagyunk ezzel, akkor azt gondolom, hogy ez a legjobb válasz – nyilatkozta Lukács László, a Tankcsapda frontembere.

A nagykanizsai koncert egy országos turné állomása volt, amelynek részeként a zenekar különböző művelődési házakban és rockklubokban lép fel, de több külföldi fellépést is beiktattak az idei programba. A Tankcsapda az évek során, több tagcserén is átesett, a jelenlegi felállás 2012 óta zenél együtt. Sidlovics Gábor az együttes gitárosa Nagykanizsán született és bár gyermekkorában elköltözött a családjával, mégis több kötődése is van városunkhoz.

– Vannak emlékeim innen. Éppen idefele menet beszéltük, hogy a lakótelep mellett volt egy víztorony és apukámmal arra sétáltunk és a bölcsihez hátul kellett lemenni. Érdekes, hogy ilyen koránról is vannak innen emlékeim. Mi sokfelé laktunk, édesapám katonatiszt volt, a szüleim így kerültek Nagykanizsára, amikor én megszülettem. Viszont amikor Nagyatádon laktunk, akkor Nagykanizsára jöttünk át és életem első gitárját azt itt egy Trial boltban vettük meg, valamikor ’87-88-ban lehetett ez – árulta el Sidlovics Gábor "Sidi", a Tankcsapda gitárosa. 

Az elmúlt 33 évben a Tankcsapda összesen 15 nagylemezt jelentetett meg, a kanizsai eseményen szinte valamennyi albumról felcsendült egy-két ismerős dal. A repertoár részét képezték az olyan slágerek is, mint „Az élet a legjobb méreg” vagy a „Tudok egy munkát”, de a tagok igyekeznek a legtöbb fellépésre más dallistával is készülni.

– Minden koncerten kutyakötelességünk az átfogó életműből bemutatni egy csokrot, természetesen mindig az aktuális újdonságokra helyezve a hangsúlyt. Mindig egy jövőbe tekintő zenekar voltunk, nem szeretünk a múltunkból élni, de természetesen nagy tisztelettel adózunk a ’89-es számok előtt is. Úgyhogy, ha egy Tankcsapda koncertre valaki ellátogat, akkor az egy átfogó művet fog kapni – fogalmazott Fejes Tamás, a banda dobosa. 

A koncertre valamennyi jegy elkelt, így a zenekar telt ház előtt játszhatott a helyi közönségnek.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.