30 éves jubileumra készülnek Bagolán

facebook megosztás

A Nagykanizsa – Bagolai Városszépítő Egyesület 1993-ban alakult azzal a céllal, hogy a városrész szépítéséért, fejlesztéséért, gyarapításáért és a környezetének megvédéséért tevékenykedjen. A 20 fővel alakult civil szervezet létszáma a fiatal és az újonnan érkező lakókkal együtt, mára a többszörösére bővült.

Zala Vármegye egyik legszebb földrajzi adottságú táján található település az elmúlt 3 évtizedben egyre vonzóbbá vált a városból kiköltözni kívánó polgárok, valamint a kerékpározó és kiránduló turisták számára – jelentette ki büszkén Poprádi Zoltán, az egyesület elnöke hozzátéve azt is, hogy a régóta itt élő tősgyökeres lakosság sem közömbös a falu iránt. Ezt igazolja a tevékenységük is, amit mindig kiemelkedően jó együttműködés jellemzett a mindenkori polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel, Nagykanizsa önkormányzatával, valamint a Kanizsai Kulturális Központtal.

Munkánkat értékelve megkaptuk a Zala Vármegye Környezetéért, Fejlesztéséért kitüntető elismerést – hangsúlyozta az elnök. – Látványos eredményeink közé tartozik a helyi közösség templomának, temetkező helyének, játszóterének, kultúrházának és környezetének, az orvosi rendelőnek, a sportpályának, a járdáknak és a környező hegyi utaknak a felújítása, és ezekben a munkálatokban való tevékeny részvételünk. Ide tartozik továbbá a térfigyelő rendszer telepítése és új pavilon építése a kultúrház mellé. Természetesen folyamatos a virágosítás és a fásítás a lakóterületünkön – tette hozzá.

Adottságainkat kihasználva rendszeresen megünnepeljük a jeles napokat a nőnaptól kezdve az adventi megemlékezésekig. Az utóbbi „pandémiás”, takarékos időszakban sem feledkeztünk meg ezekről, és rendhagyó módon „házhoz” mentünk.

A közeljövőben virágok, fák ültetésével szeretnénk szépíteni az utak mentét. Folyamatban van az internetvételi lehetőség kialakítása a kultúrház környékén, térkővel szeretnénk díszíteni a pavilon környékét és ezzel párhuzamosan a csapadékvíz elvezetését is meg kívánjuk oldani.

A városrész nyugati felén 200 méteres járdát, a sportpálya irányába pedig mintegy 100 m földútszakasz korszerűsítését tervezzük. Mindezeken kívül továbbra is terveinkben szerepel a templom falainak a szigetelése, de legfőképpen a nyílászárók felújítása – foglalta össze a tennivalókat Poprádi Zoltán.

BAKONYI Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.