2023-ra is nagy tervei vannak az Eraklin Táncklub Egyesületnek

facebook megosztás

Megrendezte egyesületi bálját szombat este az Eraklin Táncklub Egyesület a Honvéd Kaszinóban. A tervek szerint az idei lesz az egyesület eddigi legeseménydúsabb esztendeje.

Története egyik legsikeresebb évén van túl a nagykanizsai táncklub, hiszen 2022-ben két táncversenyt is lebonyolíthattak a város legnagyobb sportkomplexumában, valamint a kétnapos Utca Tánc Fesztivál is nagy közönségsikert aratott. A rendezvények megszervezése mellett, az egyesület tagjai is kitettek magukért a különböző versenyeken és szép eredményeket értek el.

– Országos bajnoki címeink születtek a tavalyi évben, területi bajnoki címeink, ennek nagyon-nagyon örülünk, annak is, hogy nagyon sok kicsi gyerek kezdett el nálunk az elmúlt évben táncolni, fiúk is, ami nyilván nálunk nagy szó. Fontos, hogy fiútáncosok is vannak, hiszen társastáncnál elengedhetetlen. A következő évre pedig nyilván a versenyprogramunkat szeretnénk tovább vinni, versenyeket rendezni, illetve természetesen a Táncfesztivált szeretnénk az idén is megrendezni és ugyanúgy minthogy tavaly kétnapos volt. Ez egy eléggé elindító dolog, úgyhogy nem biztos, hogy az idén ennél lejjebb akarjuk adni –nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Az egyesület növendékei egy összetett műfajú koreográfiával kedveskedtek a közönségnek. A bálon – amelynek lényege, hogy a táncosok egy estére a táncra ne csak munkaként, hanem szórakozásként is tekintsenek– a tagok és hozzátartozóik vettek részt.

– Ez az éveleji bál egy csapatkovácsoló, úgy vettem észre. Ilyenkor mindenki elbeszélget a másikkal, a másik csoporttal, például az ifjúságiak a szeniorokkal vagy a felnőttekkel. A szülők is közelebb kerülnek egymáshoz, akiknek a gyereke együtt táncol és kicsit összetartóbb lesz a közösség egy jó ideig. Utána lesz majd verseny vagy éppen egy nagy műsor, ahol újra egymásra találhatnak az emberek –hangsúlyozta Lekszikov András Zsigmond versenytáncos. 

2023-ban is eseménydús év vár az egyesületre, hiszen idén is Nagykanizsán – a tervek szerint az Arénában – rendezik a „B” országos bajnokság küzdelmeit.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.