Idén is középkori hangulatban búcsúztatják az évet a könyvtárban

facebook megosztás

Középkori szilveszteri mulatságot szerveznek a Halis István Városi Könyvtárban december 31-ére. A szervezők zenés, táncos, mesemondós műsorokkal várják a kicsiket és nagyokat az ingyenes programon. A többéves múltra visszatekintő eseményen idén is több száz érdeklődőre számítanak a szervezők.

A már hagyományosnak tekinthető könyvtári szilveszteri party a mostani alkalommal is batyus jelleggel lesz megtartva. Az előkészületek már folynak, a rendezők már megkezdték ünnepi dekoráció kihelyezését a könyvtár aulájába.

– Először hívtam az ismerőseimet, barátaimat, hogy én itt leszek szilveszterkor, ha valakinek van kedve jöjjön, és aztán egyre többen lettünk, a kezdetektől a mostani támogatónk Tóth Tamás is itt volt, aztán lett egy egészen más volumenű, amikor ő a támogatásával programot is tudott hozni, addig egy hagyományos olyan szilveszter volt, amikor hozta a maga enni és innivalóját egyébként a batyus jelleg marad, továbbra is azt esszük, isszuk, amit magunknak hoztunk, vagy amivel a szomszédunk megkínál bennünket. – nyilatkozta Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár intézményvezetője. 

A könyvtár szilveszterén a kezdetek óta vesz részt Tóth Tamás, aki évek óta támogatja és segíti az est szervezését. A programok között Kardos Ferenc a könyvtár igazgatóhelyettese mesével készül a gyerekeknek, Farkas Tibor az Igricek tagja énekes műsorával fogja szórakoztatni a publikumot.  

– Idén a Bordó Sárkány nevű zenekar fog itt játszani, azon kívül azok a programok is meg lesznek, melyek az elmúlt években voltak, aki járt itt talán emlékszik és nagy szívügyem a gyerekek, nekik próbálunk készülni, van egy hegymászó felszerelésünk, amit mindig kipróbálhatnak, idén a vívást is kipróbálhatják megmutatjuk nekik, hogy hogyan kell vívni. – tette hozzá Tóth Tamás, támogató.

A szilveszteri mulatságra a szervezőknél és a könyvtárban regisztrálhatnak és foglalhatnak asztalt az érdeklődők, a program 19 órakor veszi kezdetét az év utolsó napján.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.