Beindult a nagykanizsai dartsos versenyidény

facebook megosztás

A dartsliga utolsó előtti alapszakasz-fordulóját rendezték pénteken a nagykanizsai Free Hill Darts Klubban. Az egyesület eseménydús évzárásra készül, 2022 utolsó másfél hónapjában szinte minden héten tartanak egy versenyt.

A szabályok értelmében a játékosoknak tizennégy fordulóban van lehetőségük arra, hogy minél előrébb kerüljenek a ranglistán és eljussanak a döntőbe. A fináléban bárki részt vehet, aki minimum négy körben szerepelt, az első nyolc helyezettet azonban kiemelik a végső küzdelemben.

– Valószínűleg az első négy-öt játékos bent lesz az első nyolcban. Jelenleg úgy emlékszem, hogy Gergely Gábor vezeti a tabellát, Rácz Tibor, Horváth Balázs, Szabados Gábor és Békesi Balázs előtt. Jelenleg így áll össze az első öt  – árulta el Horváth Balázs, a Free Hill Darts Klub elnöke.

A ligafordulókon negyven-negyvenöt játékos vesz részt, de nemcsak nagykanizsaiak állnak a tábla elé, többen érkeznek Somogy megyéből és Zalaegerszegről. A darts azon kevés sportág egyike, amelyben férfiak és nők versenyezhetnek egymással, Neumajer Kitti egyetlen hölgyként igyekszik bizonyítani a kanizsai klubban.

– Most már 6-7 éve dartsozom, azt hiszem. Először a tévében néztem a dartsot és ott tetszett meg nekem maga a játék, illetve a hangulat. Szeretünk idejárni, mert igazán jól érezhetjük magunkat –  fogalmazott Neumajer Kitti.

A játékosokat ezeken a versenyeken csoportokba sorsolják, ahonnan a legjobbak az egyenes kieséses szakaszba kvalifikálják magukat. A december 10-ei finálé lebonyolítása annyiban lesz más, hogy ott egy vereség már automatikus kiesést jelent. A városi bajnokság döntőjét december 30-án tartják az egyesület klubhelyiségében.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.