Újabb szakmai fórum díjazta Wilheim Dávidot és a Piemont Királyát

facebook megosztás

A 2019-es év fagyija ezúttal a Gelato Festival világbajnokságának első magyarországi selejtezőjén ért el második helyezést. Az édes alkotás így bekerült a 2024-es fináléba, ahonnan majd a két legjobb kompozíció jut be a 2025-ös megmérettetésre.

Három éve minden magyar fagyit maga mögé utasított a tejszínes fagylaltalapot piemonti mogyoróval, valamint saját gyártású ropogóssal és nagyrécsei szederből készült szósszal ízesített hűsítő. Wilheim Dávid alkotása nem vesztett a népszerűségéből, hiszen a múlt heti elismerés megnyithatja az utat a világbajnoki szereplés felé. – A 2025-ös világbajnokságnak az előselejtezője volt ez, de ez nem ilyen egyszerű. 2023-ban lesz még egy selejtező, s az első három továbbjutó 2024-ben, ugyanitt, Magyarországon egy döntőt fog vívni, s majd onnan két versenyző fog kvalifikálni a 2025-ös világbajnokságra – mondta el Wilheim Dávid cukrász.

Dávid némileg változtatott az Il re del Piemonte receptjén. Ennek a fő oka az volt, hogy sikerült vásárolnia egy különleges mogyorófajtát.

– Mindig változtatok a fagylalton, a receptúrán. Most próbáltam egy kicsit melegebb érzetű fagylaltot a zsűri elé tálalni. S változtattam a mogyorón is. Egy bio piemonti mogyorót sikerült beszereznem. Nagyon komoly lett szerintem a fagylalt. Jövőre, ha minden jól megy, s a gazdasági helyzet is engedi, akkor az új piemonti mogyoróval fogják kóstolni a vendégek – tette hozá a DaCrema Fagyizó cukrásza.

A kanizsai cukrász reális esélyt lát arra, hogy fagylaltja ott lesz a 2025-ös világbajnokságon. Sőt, a legújabb módosításoknak is köszönhetően, éremesélyesnek is tartja a Piemont Királyát.

M-B.GY.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.