Különleges koncerten vehettek részt a helyi nyugdíjasklubok

facebook megosztás

Éljen a magyar” címmel Kuna Valéria előadóművész és testvérei adtak koncertet szombaton este a HSMK-ban. A programon szépszámmal vettek részt a nagykanizsai nyugdíjasklubokból érkező nézők, akik számtalan műfajból kaptak ízelítőt.

Gyermekkora óta együtt zenél fivéreivel Kuna Valéria. A trombitás-énekesnő számos műfajban alkot, a jazz mellett az opera illetve és a népdalok is közel állnak a szívéhez. Azt, hogy az utóbbi két műfajt megismertesse egy nagyobb közösséggel is, a szívügyének tartja. 

 – Abszolút úgy érzem, hogy méltatlanul van néha kicsit mellőzve ez a műfaj. A közönség reakcójából és abból a munkásságból, amit végzünk mi is azt érzékeljük, hogy igenis van erre igény és szükség. Úgyhogy ez egy missziónak is tekinthető – nyilatkozta Kuna Valéria előadóművész. 

A Kanizsai Kulturális Központ sikeresen vett részt a Nemzeti Kulturális Alap „Nemcsak a 20 évesek a világ” elnevezésű pályázatán. Az intézmény három rendezvényre nyert támogatást, az első ilyen esemény a Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjainak budapesti utazása volt, majd hétvégén rendezték meg a koncertet, amelyre előszeretettel várták a város szépkorú lakóit.

– Szeretettel meghívtuk a Belvárosi Nyugdíjasklub, a Napraforgó Szenior Örömklub, a Szépkorúak Társasága és a Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjait, valamint a város más idősügyi szervezeteinek tagjait. Itt voltak például a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Klubjának a tagjai is. Azt tapasztaltam, hogy nagy sikert aratott ez az általunk szervezett műsor – emelte ki Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. 

Az NKA pályázatán nyert összegből megvalósuló harmadik rendezvényt november 25-én rendezik a HSMK-ban, akkor Tihanyi-Tóth Csaba és Bognár Rita operett és nótaműsorát láthatja a közönség.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.