Kilencedik alkalommal rendezték meg a Cséplő Dániel Emlékkupát

facebook megosztás

A Kanizsa Arénában tartott  versenyen a dunántúli régió kezdő versenytáncosai mérték össze tudásukat.

Az egész hétvége a tánc jegyében telt a város legnagyobb sportcsarnokában, hiszen a szombati, országos bajnokságnak is számító Eraklin Kupa után ezúttal az amatőröké volt a parkett a helyi táncegyesület egykori tagjáról elnevezett emlékversenyen. A sportág egyik sajátossága, hogy a nemek aránya nem kellően elosztott, így a fiatalabb korosztályból többen egyedül voltak kénytelenek bemutatni a produkciójukat.

–  Jóval kisebb a fiúk létszáma ebben a sportágban mint a lányoké, tehát mondhatjuk amíg a lányoknál táncol 10 lány, addig a fiúknál jó ha 4-5, de inkább három felé datálódik. Ebből adódóan sok lánynak nincs párja, partnere, és akkor ilyenkor úgymond szólóban táncolnak. Ugyanazokat a figurákat táncolják, mintha párban lennének, csupán szólóban. Ez egy kicsit bevezető abba is, hogy ezáltal nem kell abahagyni a táncot, de idővel csak lesz nekik párjuk és akkor tudnak párban is táncolni – nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke. 

Nemcsak gyerekek, hanem olyan felnőttek is bemutatták tánctudásukat, akik rövid ideje csöppentek bele ebbe a világába.

– Ez az első versenyünk, ez a háziverseny, még nem merültünk bele teljesen ebbe a versenyvilágba. Most próbáljuk ki magunkat először – árulta el Mozsolics-Petz Veronika.

Az amatőr versenyek sajátossága, hogy főként azok alkotnak egy párt a parkettan, akik az életben is. Ők egyfajta kikapcsolódásként tekintenek a táncra.

– Lassan négy éve kezdtünk el tánccal foglalkozni, túl sok ismerős házaspár jutott kel oda, hogy kevés szabadidőt töltöttek el egymással. Mi úgy döntöttünk, hogy nem akarunk oda eljutni, kerestünk valami közös hobbit, ami a nejemnek és nekem is megfelel és közösen tudjuk művelni. Ide jutottunk –  fogalmazott Mozsolics Ferenc.

A versenyre főként Somogy, Zala, Vas és Baranya megyéből érkeztek versenyzők, hogy bemutassák produkciójukat a zsűrinek.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.