Nyílt napot tartott a Nagykanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület

facebook megosztás

A csoport minden tanfolyam kezdete előtt várja a négylábúakat és gazdáikat egy-egy rendezvényen, hogy megismerkedhessenek az egyesület nyújtotta lehetőségekkel.

A nyílt napon a tagok tartottak bemutatót, majd az érdeklődők is kipróbálhatták a pályát a kutyáikkal. Varga Brigitta szerint óriási szükség van a hasonló képzésekre, tanfolyamokra.

– Egyre több a kutya, sőt, mondanám, legalább a négyszerese egy tíz évvel ezelőtti mennyiségnek. Nagyon sok mindenhez kell alkalmazkodniuk ezeknek a kutyáknak, és nagyon fontos, hogy a gazdik segítsenek nekik ebben. Valamint nem mindenki tudja, hogy egyáltalán mi a teendő. Hogy egyáltalán minek vannak kitéve. És ilyenkor, ha eljön, az nagyon fontos. már pici korban meg kell alapozni, az oviban, idegen kutyákkal, idegen emberekkel a viselkedést, a szocializációt –vélekedett Varga Brigitta, a Nagykanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület kiképzésvezetője.

A tagok közül többen évek óta járnak a képzésekre, Krasznai Anna Rozi például tíz éve erősíti a csapatot.

– Három border collie-t, illetve egy szamojédet, most pedig egy ír szettert hozok. Mindig hozom őket, tanulunk, mindegyikkel az ovitól kezdtünk, és akkor jártunk az engedelmesre. Amelyik ügyesebb már, azzal agilityzünk – mondta el stábunknak Krasznai Anna Rozi.

A nyílt nap résztvevői a bemutatók után feltehették kérdéseiket is a kiképzőknek, de mint azt Varga Brigitta hangsúlyozta: a kutyák megfelelő szocializációja érdekében nem csak az ilyen alkalmakon, hanem bármikor megkereshetik az egyesületet az érdeklődők.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.