Emléktáblát kapott a legendás kanizsai boksztréner

facebook megosztás

A „Mesternek” állított emléket csütörtök délután a Kanizsa Boksz Klub. Sipos István, a helyi ökölvívás alapítójának fia, a klubnak adományozta édesapja 1940-ből származó mesterlevelét. Az ereklyét kiemelt helyen őrzi ezentúl az egyesület.

Szűk körű összejövetelen avatták fel az emléktáblát a Kanizsa Boksz Klubban. Az eseményen megemlékeztek Sipos István karrierjéről.

– Tudtommal ő síugróként kezdte, és leventeképzőben volt, utána elkezdett az ökölvívással foglalkozni. Egy rendkívül jó adottságú sportember volt. A régi bokszolók, akik itt vannak, mondják, hogy nagyon szigorú volt. Én úgy gondolom, aki a ’70-es években ökölvívással foglalkozott, mindenki ismerte, elismerte és szerették is. Én olyan emberrel még nem találkoztam, aki ne mondta volna: hát igen, ő volt a mester – nyilatkozta Draskovics Szilárd, a Kanizsa Boksz Klub elnöke.

Az 1910-ben született és 1994-ben elhunyt Sipos István ökölvívó fia adományozta a mesterlevelet a kanizsai klubnak, így a tegnapi ünnepségen is részt vett.

– Rengeteg kiváló bokszolót nevelt, volt olimpikon is köztük, például Büki Tibi. 45 évig edző volt. Azonkívül vagyunk hatan testvérek, szerető édesapa volt – emelte ki ifjabb Sipos István.

Sipos István 1940 augusztus 30-án szerezte meg a mesterlevelét, a klub szándékai szerint ez egy emléknap lesz, ami köré egy versenysorozatot is szerveznek.

V.A.



(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.