Több mint száz diák indult az az Arany János Járási Szavalóversenyen

facebook megosztás

32. alkalommal rendezték meg az Arany János Járási Szavalóversenyt a Rozgonyi Úti Általános Iskola szervezésében tegnap délután. A versmondó versenyre a város iskoláiból és óvodáiból érkeztek a gyerekek. A Zala megyei döntőbe a négy korcsoport győztesei jutottak tovább.

A pandémia miatt az elmúlt két évben elmaradt, így különösen örültek és hatalmas érdeklődést váltott ki az iskolai vetélkedő. Hederics Andrea, a Rozgonyi-iskola tanárától megtudtuk, hogy több mint száz ovis és iskolás gyermek indult a szavaláson.

– Sajnos az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt nem került megrendezésre a verseny, illetve tavaly online fordulót tudtunk csak megvalósítani, idén több mint száz diák jelentkezett a városból és környékéről a megmérettetésre, óvodás kortól kezdve minden korcsoportban képviseltetik magukat, a diákok alsó tagozatban és óvodában egy szabadon választott, felső tagozatban egy kötelező és egy szabadon választott verset mondanak el – nyilatkozta Hederics Andrea.

Lengyák István pedagógus Híradónknak elmondta, hogy a versenyen résztvevő gyerekek produkcióját szakmai zsűri értékelte.

– Sok barátom jelezte, hogy jön zsűrizni, például Kardos Ferenc költő a könyvtárból, Horváth István, Radnóti-díjas versmondó és jómagam, eddig mindig olyan embereket választottak, akik szakemberei ennek a területnek – árulta el Lengyák István.

Cseke-Takács Máté rozgonyis tanuló, Heltai Jenő: Ballada a három patkányról című versével indult a megmérettetésen. Máté elismerő emléklapot érdemelt ki dicséretes szerepléséért.

– Eléggé izgulok, jó sok idő volt megtanulni, meg csiszolgatni rajta, Zsolt bácsival rengeteget gyakoroltunk, és elég nehéz volt – mondta el Cseke-Takács Máté.

A városi győztesek részére a Zala megyei döntőt várhatóan tavasszal rendezik meg.

K.Vi.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.