Idén már 15 újszülött született a nagykanizsai kórházban

facebook megosztás

Három százalékkal több csemete született 2021-ben, mint 2020-ban a Kanizsai Dorottya Kórházban. Az emelkedő tendencia részben köszönhető annak, hogy a szomszédos Somogy megyéből is több kismamát szállítanak a kanizsai intézménybe - tudtuk meg Orosházi Attila osztályvezető főorvostól. Zala megye első babája január elsején látott napvilágot 10 óra 40 perckor a zalaegerszegi kórházban.

Átlagosan 600 kisbaba születik egy évben a Kanizsai Dorottya Kórházban, tavaly 619 csöppséget segítettek a világra az intézményben. Orosházi Attila osztályvezető főorvos elmondta, a születések száma az év hónapjaira elosztva változó, de idén januárban az átlagosnál nagyobb születésszám mutatkozik.

– Ma hatodika van és már 15 újszülöttünk van. Volt egy napunk, azt hiszem keddi napon, amikor kilenc újszülött született. Most valahogy beindult a szülésszám, nem tudom, hogy ezt az ütemet fogják e tartani a szülő nőink. Majd meglátjuk – fogalmazott Orosházi Attila, a Kanizsai Dorottya Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályvezető főorvosa.

2022 első nagykanizsai babáját Komláthi Adrienn császármetszéssel szülte meg január elsején.

– Tanulok még mindent, mivel az első gyermekem. Nagyon jól van, hála Istennek. Volt egy kis besárgulásunk, de azon is túl vagyunk, úgyhogy innentől fogva hazamegyünk és tökéletes lesz – mesélte Komláthi Adrienn.

Komláthi Eperke Berill szombaton 17 óra 11 perckor jött a világra 3700 grammal és 56 centiméterrel.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.