Megcélozza a párizsi részvételt is Zborai Gyula négyszeres paralimpikon

facebook megosztás

Megcélozza a párizsi részvételt is Zborai Gyula négyszeres paralimpikon. A Sörgyár játékosa a tokiói játékokon egyéniben nem jutott tovább a csoportjából, míg párosban az ötödik helyen zárt. Bár az ötkarikás megmérettetés után ő és csapattársa, Csonka András is úgy gondolta, befejezi az aktív játékot, de a szövetségi kapitány mindkettőjüket meggyőzte a folytatásról.

Nem éppen olyan fogadtatás várta Kanizsán Zborai Gyulát, mint amilyenre az olimpiai részvétel után számított – erről is beszélt a válogatott asztaliteniszező a Kanizsa TV Szertár című sportmagazinjának legutóbbi adásában. Az 59 éves sportoló nemrégiben több nemzetközi versenyen is részt vett, hiszen úgy döntött, belevág az olimpiai felkészülésbe. Amennyiben sikerül a megfelelő számú pontot összegyűjtenie a kanizsai parasportolónak a kvótához, úgy 62 évesen állhat asztalhoz Párizsban. A teljes beszélgetés visszanézhető a Szertár Youtube-csatornáján.

– A csípőmet helyre kell hozni, lehet, meg kell műttetnem. De lesz időm felkészülni a párizsi olimpiára. Nem adom fel. Őszinte leszek: én be szerettem volna fejezni. Annyira rossz a csípőm, hogy azt mondtam, „köszönöm, elég volt”. A csúcson hagytam volna abba, hiszen kijutottam, én azzal nagyon elégedett voltam. A szövetségi kapitány viszont azt mondta, ne vicceljek, jól játszottam, ne tegyem le magam ennyire, hogy nincs sanszom. Három év már csak, húzzuk ki. Hozzáteszem: a csapattársam is be szerette volna fejezni. A Covid miatt nagyon maga alatt volt. S akkor leültünk mi is egymással beszélgetni, a hogyan továbbról. Úgy döntöttünk, megpróbáljuk mind a ketten –  mondta el Zborai Gyula paraválogatott asztaliteniszező.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.