Helybensült ételek várták a látogatókat Újudvaron

facebook megosztás

A hurka és a kolbász a mellett a zserbós palacsinta volt a sláger az újudvari piaci forgatagon. A templom melletti fedett piactéren szombaton 8 és 12 óra között kézműves vásár és finom falatok várták a látogatókat.

Minden hónap harmadik szombatján rendezik meg az újudvari termelői piacot. A fő cél, hogy visszahozzák azt a hangulatot, ami korábban a kanizsai, „kosaras” piacot jellemezte. Ennek egyik fő eleme, hogy a helyi civil egyesület tagjai igazi, helybensült-ételeket kínálnak a vásárlóknak. 

– Nagykanizsa közelében, pár kilométerre kijönnek azok az emberek, akik kíváncsiak ránk, a településünkre vagy akár a piacon szeretnének vásárolni. Itt hurkát, kolbász és palacsintát meg egyéb finomságokat tudnak vásárolni. Ez a kínálat a civil egyesület döntése mindig, hogy mit árusítanak, természetesen kedvezményes áron. A lényeg, hogy a hangulat az olyan legyen, mint régen amilyen volt annak idején – amikor még létezett – a kanizsai kosaras piac – nyilatkozta Jakab Sándor, Újudvar polgármestere.

Jakab Sándorné, a Nova Curia Civil Egyesület elnöke elmondta, több rendezvényen is besegítenek az ételek elkészítésében, de a piac mindig különleges számukra.

– Igazi nagy titkunk, hogy mindig szívvel-lélekkel készülünk a falu rendezvényeire. Egyesületünk immár 15 éve működik. Azzal a céllal lett létrehozva, hogy segítsük a falu kulturális életét. Megpróbálunk mindig valami kis plusszal előrukkolni. A piacra azért mindig a zalai hagyományos ételeket vesszük elő – mondta el Jakab Sándorné, a Nova Curia Civil Egyesület elnöke.

A szervezők elárulták, idén télen is szeretnék működtetni a piacot, hiszen akkor forralt borral és egyéb különlegességekkel várják majd a vásárlókat.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.