Jubileumi dalos találkozó volt a hétvégén

facebook megosztás

Dalostalálkozóval ünnepelte fennállása 10-ik évfordulóját a Bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör. A HSMK-ban tartott eseményre 13 környékbeli kórus érkezett.

A jubileumi találkozót a házigazdák nyitották meg. Mivel a járványügyi szabályozások miatt hosszú ideje nem tudtak így összejönni a csapatok, ezért még nagyobb öröm volt a tagok számára az ünnepléssel egybekötött összejövetel – mondta Marczin Jenőné. A Bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör vezetője szerint, ha visszatekintenek az elmúlt 10 évre, akkor úgy érzi, rengeteget fejlődtek, amit az Arany Páva díj is bizonyít.

– Nehézkes volt az elején, de szereztünk egy nagyon jó művészeti vezetőt, Németh Renátát, aki megtanított bennünket nagyon szépen énekelni. A tudás az most tíz év után kijött – nyilatkozta Marczin Jenőné, a Bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör vezetője.

A rendezvényen a hagyományőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

– Hagyományt azért őrzünk, mert valamihez kötődünk. Kötődünk ahhoz az örökséghez, amit mi az eleinktől, az őseinktől megörököltünk. Elkötelezettek vagyunk a hagyományaink iránt, hisz itt vagyunk, Hallgatjuk azokat a gyönyörű népdalokat, azokat a nótákat, amelyeket önök már előadtak, vagy elő fognak adni – mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos.

A baráti összejövetelre Lovásziból, Liszóról, Fityeházáról és Szepetnekről is érkeztek dalkörök, hogy együtt ünnepeljenek és énekeljenek a bajcsai rezedákkal.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.