Zalában a legalacsonyabb a strandlopások száma

facebook megosztás

Mindössze egyetlen esetben fordult elő lopás tavaly nyáron a kanizsai strandon. Mint azt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályától megtudtuk: Magyarországon Zalában a legalacsonyabb a strandlopások száma, de így sem árt az elővigyázatosság. A szakemberek hangsúlyozzák: közkedveltsége ellenére nem számít hatékony megoldásnak, ha a parton egy törölközővel takarjuk le az értékeinket.

Kizárólag a strandoláshoz szükséges dolgokat vigyük magunkkal, azokat is érdemes értékmegőrzőben tárolni, amíg a vízben tartózkodunk – figyelmeztet Tóth László. A megyei bűnmegelőzési alosztályvezető szerint még mindig népszerű a magyar lakosság körében a „törölközőszéfes” megoldás, holott ez a módszer csak akkor nyújthat némi védelmet, ha strandolás közben is rálátunk a holminkra.

Ugye mindenki emlékszik ezekre a klasszikus, strandos, „törölközőszéfes” megoldásra. Amikor leterítjük a táskánkat és azt gondoljuk, hogy ezáltal biztonságban vannak a dolgaink. Ezt követően könnyen és nyugodtan bemegyünk fürdeni. Azt senki nem gondolhatja, aki beúszik a Balatonba akár csak tíz métert is a parttól, hogy majd lesz ideje kiszaladni, ha valaki el akarja vinni a dolgait. Ha már strandolunk – lehetőség szerint – olyan helyre terítsük le a plédünket, amire rálátunk – mondta el Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője.

Szerencsére nem jellemző a lopás a kanizsai strandon, és a dolgozók mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy a látogatók biztonságban pihenhessenek – mondta el stábunknak Karácsony Károly, a Kanizsa Uszoda és Strandfürdő ügyvezetője. A rendőrséggel együttműködve - hasonlóan az előző évhez - idén is kortárssegítő fiatalok végeznek majd önkéntes bűnmegelőzési munkát a fürdőhelyen.

Viszonylag kevés a lopás nálunk, tavaly egyetlen eset volt. Értékmegőrző szekrényt minden vendégünknek térítésmentesen biztosítunk, oda be lehet tenni az értékeket. Ezen kívül a tavalyi év végén felújítottuk, illetve kicseréltük a strandon a térfigyelő kamera rendszert. Így most már egy sokkal jobb felbontással és minden területre kiterjedően van megfigyelésünk, ami talán egy kicsit visszaszorító erő lesz a bűnözőknek is – nyilatkozta Karácsony Károly, a Kanizsa Uszoda és Strandfürdő ügyvezetője.

Az időjárás eddig nem kedvezett a strandolásnak, de június 5-től a kültéri medencéket is megnyitják a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeknek. Így az új napozóágyakat is kipróbálhatják a barnulni vágyók Nagykanizsán.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.